Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Camera de Conturi confirmă dezvăluirile VOCEATIMIȘULUI. Administrația Fritz, pasivă la activitățile ilegale ale spălătoriei-fantomă, patronată de sirianul Sadi Farajallah

- Advertisement -
Cu ocazia acțiunii de audit financiar, care a avut loc la Primăria Timișoara, Camera de Conturi Timiș a verificat, în limita competențelor, și o serie de aspecte referitoare la funcționarea ilegală a unei spălătorii auto, situată pe strada Mareșal Constantin Prezan nr. 48 care, astăzi, își desfășoară activitatea sub sigla SC Katerin Car Wash SRL. Și, la milimetru, constatările entității de control au fost identice cu concluziile reporterilor voceatimișului.ro! Mai exact că, în ultimii ani, ca într-un slalom uriaș de ski, patronul societății comerciale a jonglat cu legea, cum au vrut mușchii lui, driblându-i pe angajații (dez)interesați ai municipalității, într-un mare fel și la mare artă.

Urmare a anchetei interne, raportorii Camerei de Conturi au notat că singurii care și-au făcut treaba, în ecuația spălătoriei auto din Calea Girocului, au fost reprezentanții Direcția Poliției Locale Timișoara. O instituție publică care, începând cu 2018 și până-n prezent, la numeroasele reclamații ale locuitorilor din zona de case, unde funcționează afacerea, au rupt cu amenzi firmele pe care s-a perindat, în ultimii ani, self-service-ul de autoturisme, aparținând arabului Sadi Farajallah.

Cert e că, din motive evidente, ”jucăria” de pe str. Mareșal Constantin Prezan a fost plimbată de pe o societate comercială pe alta. În primă fază, pe ștampila SC Nordia Voda SRL, apoi pe cea a SC Aha Lidia Auto Clean SRL ca, în cele din urmă, să aterizeze în patrimoniul SC Katerin Car Wash SRL.

Adevărul e că, așa cum a afirmat și voceatimisului.ro, exact în urmă cu câteva luni, tot turismul de active și pasive, care are la bază spălătoria auto de pe fosta stradă Lidia din Timișoara, a avut un singur scop: să acopere urmele ilegalităților și, evident, ca bugetul local să rămână cu găurile financiare! Și asta pentru că, așa cum rezultă din documente, pe toate cele trei societăți comerciale, care au gravitat în jurul sirianului Farajallah, de-a lungul vremii, Poliția Locală a dat peste 100 de amenzi pentru nerespectarea legii, sancțiuni care, evident, nu au fost achitate.

Așa se face că, pe SC Nordia Voda SRL, pe anul 2018, s-au emis 34 de sancțiuni, în valoare totală de 45.400 RON. Pe 2019, au fost întocmite alte 44 de procese-verbale, însumând amenzi de fix 53.000 RON. Mai mult, pentru că spălătoria cu fise nu deținea nici acord de funcționare, în aceeași perioadă, a mai fost încărcată cu alte 9 amenzi de câte 2.000 RON și cu 3 dispoziții de primar pentru suspendarea activității, fiecare de câte 30 de zile, ”…decizii pe care comerciantul nu le-a respectat”.

Una peste alta când a venit și Fiscul, care a cerut confiscarea veniturilor pentru cele 90 de zile, în care spălătoria auto, deși avea activitatea suspendată, și-a continuat nestingherită activitatea comercială, forțat și de sumedenia de amenzi neplătite, sirianul Sadi Farajallah a cerut insolvența SC Nordia Vodă SRL. Dar, în spirit mioritic, și-a mutat catrafusele pe o nouă entitate, SC Aha Lidia Auto Clean SRL, și i-a dat bătaie, tot înainte! Și tot fără acord de funcționare!

Drept pentru care, la începutul anului 2020, arabul s-a mai ales cu alte 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 16.500 RON, aplicate de aceeași polițiști locali. Din nou, ca urmare a sancțiunilor repetate, deja de ordinul sutei, s-a obținut al patrulea ordin de suspendare a activității. Iarăși, în zadar!

Așa că, pentru a cincea oară, s-a cerut confiscarea veniturilor pe care spălătoria auto cu fise le-a realizat, în perioada în care ar fi trebuit să aibă lacătul pe ușă! Și au mai venit, după acest episod, alte 19 amenzi, în sumă totală de 25.500 RON. La care se adaugă și dispoziția ANAF de confiscare a veniturilor realizate pe perioada suspendării activității, în cuantum de alți 25.780 RON. Așa că, în prezent, pe aceeași rețetă de succes, la pachet cu toate amenzile neplătite, spălătoria auto de pe strada Mareșal Constantin Prezan, care are și mari probleme cu autorizația de construire, și-a găsit o nouă umbrelă, SC Katerin Car Wash SRL.

E clar că, la finalul auditului, raportorii Camerei de Conturi Timiș au concluzionat că, nici în zi de azi, sirianul Sadi Farajallah nu a respectat nici măcar prevederile Autorizației de Construire nr.1072/2017. Mai mult decât orice că, la un moment dat, în data de 20 august 2020, Primăria Timișoara, prin Biroului Autorizare Activități Comerciale, a emis acordul de funcționare 11950, în beneficiul SC Katerin Car Wash SRL, ”…în baza unor documente neconforme cu realitate”.

Mai exact, un contract de comodat, antedatat înregistrării societății la Oficiul Registrului Comerțului și un proces-verbal de recepție la terminarea lucrărilor, necesar autorizării, care a fost eliberat în momentul în care Primăria Timișoara se judeca cu spălătoria auto pentru nerespectarea legislației în materie de construcții. Așa că, auditorii au cerut anularea acordului de funcționare, în regim de urgență.

Mai mult decât atât, entitatea de control extern a fost mai mult decât drastică, nu atât cu sirianul și cu spălătoria lui auto, cât cu administrația condusă de Dominic Fritz: ”…întrucât în Municipiul Timișoara, în anul 2022, se desfășoară activități economice, fără existența ACORDULUI pentru desfășurarea exercițiilor comerciale, încă din anul 2017, într-o locație construită fără respectarea autorizației de construire, care sfidează legislația și toate organele statului, auditorii publici externi nu își pot explica rămânerea în starea de pasivitate a conducerii administrației locale, în condițiile în care această faptă este cunoscută, sancționată repetat, fără a se efectua demersuri privind suspendarea reală a activității și ulterior sesizarea organelor de urmărire penală în acest caz”.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss
Tiberiu Kiss
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

1 COMENTARIU

  1. …poate rugați aceeași entitate de control sa facă verificări și în raport cu MOSTRUL DIN CENTRUL ORAȘULUI..PAN RUSOVAN
    …CUTIA INSALUBRA NU E INSCRISA IN CF, UTILITATILE SUNT RACORDATE IN GRADINA DE VARA A FILARMONICII BANATUL, ETC
    …pana nu demult tovarășul GARBONI se plângea ca au fost ff multe telefoanele care l-au forțat sa nu ia masuri , iar artistul satului / o. andris , nu știe cum sa facă sa nu-l deranjeze pe FRITZ-ULICA cu mărunțisuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore