Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieA început toamna! Înseamnă că e timpul pentru curăţenia generală de sezon

A început toamna! Înseamnă că e timpul pentru curăţenia generală de sezon

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primăria Municipiului Timişoara împreună cu Retim organizează luna aceasta, între 15 si 28 octombrie, ampla Acţiune Ecologică de Curăţenie Generală de Toamna şi îndeamnă populaţia să profite de această oportunitate pentru a se scăpa de orice obiecte sau deşeuri nedorite. Asigurarea şi păstrarea curăţeniei şi ordinii pe teritoriul localităţilor, buna gospodărire şi respectarea normelor de igienă, constituie o obligaţie fundamentală a autorităţilor administraţiei publice locale, instituţiilor publice, agenţilor economici şi altor persoane juridice, precum şi a cetăţenilor – Viceprimarul Dan Diaconu.

Curaţenia se va desfăşura în doua etape :

Etapa I intre 15 – 21 octombrie 2012, în cartierele şi zonele din partea de nord a municipiului faţă de Canalul Bega,  iar Etapa II intre 22 – 28 octombrie 2012, în cartierele şi zonele din partea de sud a municipiului faţă de Canalul Bega.

În această perioadă, cetăţenii sunt rugaţi să depoziteze în faţa imobilelor la bordura carosabilelor obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor. Depunerea gunoiului trebuie să aiba loc cel mai tarziu cu o zi înainte de ziua programată de colectare pentru zona in care locuiesc persoanele.

Cetăţenii din Timişoara mai sunt rugati să nu depoziteze în stradă deşeuri din amenajări interioare (moloz), deşeuri din curaţirea pivniţelor şi podurilor (praf de crabune, ţigle, cărămizi, faianţă, gresie spartă), si nici echipamente electrice sau electronice. Toate acestea sunt preluate gratuit de la aceştia, de punctele de colectare-preluare cu program între orele 08.00 – 20.00 , amplasate la următoarele adrese :

–    Al. Avram Imbroane, Nr.70;

–    Calea Torontalului, Nr.94;

–    Str. Energiei, Nr.3;

–    Calea Moşniţei, Nr.2.

În cazul în care deşeurile din amenajările interioare si curăţenia pivniţelor si podurilor depăşesc cantitatea de 1 mc, se pot solicita, pe bază de comandă, containere de la firma Retim la adresa str.Oituz nr.3A, sau la numerele de telefon: 0256/499537 sau 0256/220064.

Cetăţenii, agenţii economici şi instituţile publice sunt rugate să se încadreze în programul de colectare şi să nu mai depoziteze deşeuri stradal dupa terminarea acestui program de curăţenie deoarece pot fi amendaţi cu o suma între 1.000 şi 2.000 lei.

Pentru mai multe informaţii dar si pentru listele cu programarea zilnică a strazilor pe care se efectuează colectarea deşeurilor puteţi intra pe pagina de internet a Primăriei şi pe cea a firmei RETIM. www.primariatm.ro / www.retim.ro

Codruţa Oprean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare