Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrație”Undă verde” pentru BIG BROTHER la Timișoara! 230 de camere video vor...

”Undă verde” pentru BIG BROTHER la Timișoara! 230 de camere video vor fi instalate în INTERSECȚII

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

”Veste foarte bună! Vom avea undă verde la semafoare și asistență computerizată în trafic!” a anunțat primarul Timișoarei, Nicolae Robu, sâmbătă dimineață. ”Am semnat contractul pentru implementarea proiectului care va asigura managementul computerizat al traficului în municipiul Timișoara. Printr-un astfel de management, se va asigura atât de dorita oriunde unda verde la semafoare, se vor indica traseele optime și se vor furniza o serie de informații utile în trafic, cum ar fi: ambuteiajele, diversele evenimente, timpii de deplasare pe diverse rute, locurile libere în parcări etc. De asemenea, se va asigura un plus de securitate, prin descurajarea teribilismelor, totul fiind înregistrat video. Nu mai puțin de 230 de camere video vor fi montate în 134 de intersecții! Gata cu cursele de mașini și motociclete care au terorizat de atâția ani orașul mai ales noaptea și au pus în pericol viața cetățenilor nevinovați!” a anunțat edilul-șef prin intermediul unei rețele de socializare, acolo unde acesta este extrem de activ.

Municipalitatea a anunțat, cu o zi mai devreme, că la nivelul orașului Timișoara se vor semaforiza 44 de noi intersecţii, urmând să fie modernizate și sistemele de semaforizare existente deja în alte 90 de intersecţii. Toate cele 134 de intersecţii modern semaforizate vor fi supravegheate video cu 230 de camere video. Astfel, în Timișoara vor fi montate 13 radare de informare cu 13 panouri cu afişare numerică aferente, 37 de sisteme de detecţie a trecerii pe roşu pentru maşini şi 17 panouri pe care vor fi afişate diverse mesaje din trafic.

Contractul a fost semnat cu o asociere dintre mai multe firme. Dacă valoarea estimată inițial ajungea la suma de 34,41 milioane lei fără TVA, ca urmare a licitației preţul a scăzut foarte mult, contractul fiind semnat pentru suma de 19,96 milioane lei, fără TVA. Conform contractului, executanţii au la dispoziție doar 7 luni de zile pentru a finaliza și implementa acest proiect, față de termenul prevăzut inițial, care era de 12 luni. Centrul de comandă al acestui sistem de management al traficului şi supraveghere video va funcționa într-o clădire situată pe Bulevardul Iuliu Maniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Doi bucuresteni au venit la Timisoara sa vanda stergatoare, in intersectii

Direcția Poliția Locala Timișoara a realizat un nou bilanț care spune că scade numărul...

Intră în funcțiune noile semafoare din Timișoara

Primăria Timișoara se pregătește să pună în funcțiune noul sistem de trafic management. Până la...

Aproape 100 de camere video supraveghează Timișoara. Cat de utile sunt pentru diminuarea furturilor

Primăria Timișoara a prezentat marți sistemul de supraveghere video menit să crească nivelul de...