camera-supraveghere-video-trafic

”Veste foarte bună! Vom avea undă verde la semafoare și asistență computerizată în trafic!” a anunțat primarul Timișoarei, Nicolae Robu, sâmbătă dimineață. ”Am semnat contractul pentru implementarea proiectului care va asigura managementul computerizat al traficului în municipiul Timișoara. Printr-un astfel de management, se va asigura atât de dorita oriunde unda verde la semafoare, se vor indica traseele optime și se vor furniza o serie de informații utile în trafic, cum ar fi: ambuteiajele, diversele evenimente, timpii de deplasare pe diverse rute, locurile libere în parcări etc. De asemenea, se va asigura un plus de securitate, prin descurajarea teribilismelor, totul fiind înregistrat video. Nu mai puțin de 230 de camere video vor fi montate în 134 de intersecții! Gata cu cursele de mașini și motociclete care au terorizat de atâția ani orașul mai ales noaptea și au pus în pericol viața cetățenilor nevinovați!” a anunțat edilul-șef prin intermediul unei rețele de socializare, acolo unde acesta este extrem de activ.

Municipalitatea a anunțat, cu o zi mai devreme, că la nivelul orașului Timișoara se vor semaforiza 44 de noi intersecţii, urmând să fie modernizate și sistemele de semaforizare existente deja în alte 90 de intersecţii. Toate cele 134 de intersecţii modern semaforizate vor fi supravegheate video cu 230 de camere video. Astfel, în Timișoara vor fi montate 13 radare de informare cu 13 panouri cu afişare numerică aferente, 37 de sisteme de detecţie a trecerii pe roşu pentru maşini şi 17 panouri pe care vor fi afişate diverse mesaje din trafic.

Contractul a fost semnat cu o asociere dintre mai multe firme. Dacă valoarea estimată inițial ajungea la suma de 34,41 milioane lei fără TVA, ca urmare a licitației preţul a scăzut foarte mult, contractul fiind semnat pentru suma de 19,96 milioane lei, fără TVA. Conform contractului, executanţii au la dispoziție doar 7 luni de zile pentru a finaliza și implementa acest proiect, față de termenul prevăzut inițial, care era de 12 luni. Centrul de comandă al acestui sistem de management al traficului şi supraveghere video va funcționa într-o clădire situată pe Bulevardul Iuliu Maniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.