”Undă verde” pentru BIG BROTHER la Timișoara! 230 de camere video vor fi instalate în INTERSECȚII

- Advertisement -

”Veste foarte bună! Vom avea undă verde la semafoare și asistență computerizată în trafic!” a anunțat primarul Timișoarei, Nicolae Robu, sâmbătă dimineață. ”Am semnat contractul pentru implementarea proiectului care va asigura managementul computerizat al traficului în municipiul Timișoara. Printr-un astfel de management, se va asigura atât de dorita oriunde unda verde la semafoare, se vor indica traseele optime și se vor furniza o serie de informații utile în trafic, cum ar fi: ambuteiajele, diversele evenimente, timpii de deplasare pe diverse rute, locurile libere în parcări etc. De asemenea, se va asigura un plus de securitate, prin descurajarea teribilismelor, totul fiind înregistrat video. Nu mai puțin de 230 de camere video vor fi montate în 134 de intersecții! Gata cu cursele de mașini și motociclete care au terorizat de atâția ani orașul mai ales noaptea și au pus în pericol viața cetățenilor nevinovați!” a anunțat edilul-șef prin intermediul unei rețele de socializare, acolo unde acesta este extrem de activ.

Municipalitatea a anunțat, cu o zi mai devreme, că la nivelul orașului Timișoara se vor semaforiza 44 de noi intersecţii, urmând să fie modernizate și sistemele de semaforizare existente deja în alte 90 de intersecţii. Toate cele 134 de intersecţii modern semaforizate vor fi supravegheate video cu 230 de camere video. Astfel, în Timișoara vor fi montate 13 radare de informare cu 13 panouri cu afişare numerică aferente, 37 de sisteme de detecţie a trecerii pe roşu pentru maşini şi 17 panouri pe care vor fi afişate diverse mesaje din trafic.

Contractul a fost semnat cu o asociere dintre mai multe firme. Dacă valoarea estimată inițial ajungea la suma de 34,41 milioane lei fără TVA, ca urmare a licitației preţul a scăzut foarte mult, contractul fiind semnat pentru suma de 19,96 milioane lei, fără TVA. Conform contractului, executanţii au la dispoziție doar 7 luni de zile pentru a finaliza și implementa acest proiect, față de termenul prevăzut inițial, care era de 12 luni. Centrul de comandă al acestui sistem de management al traficului şi supraveghere video va funcționa într-o clădire situată pe Bulevardul Iuliu Maniu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Anturaj select! Președintele CJ Timiș, prins între interlopii Bebe Sabie și Adrian Corduneanu

Și azi totul este, nu despre capacitățile manageriale ale...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

Doi bucuresteni au venit la Timisoara sa vanda stergatoare, in intersectii

Direcția Poliția Locala Timișoara a realizat un nou bilanț...

Intră în funcțiune noile semafoare din Timișoara

Primăria Timișoara se pregătește să pună în funcțiune noul...

Aproape 100 de camere video supraveghează Timișoara. Cat de utile sunt pentru diminuarea furturilor

Primăria Timișoara a prezentat marți sistemul de supraveghere video...

Traian Băsescu, în vizită la Timișoara

Timișorenii care au circulat miercuri în oraș au avut...

Începe MAREA DECONGESTIONARE în traficul din Timișoara. ”Unda Verde”, gata de implementare!

Veste bună din partea primarului Timișoarei, Nicolae Robu, anunțată...

Din aceeași categorie

Categorii Populare