Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalUTI, firma care amână implementarea sistemului de management al traficului din Timișoara,...

UTI, firma care amână implementarea sistemului de management al traficului din Timișoara, a mai pierdut un mega-contract

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

După ce săptămâna trecută UTI a fost ”vizitată” de mascați într-un dosar în care șefii companiei sunt suspectați de evaziune fiscală şi spălare de bani, iar în urmă cu două săptămâni primarul Timișoarei acuza aceeași firmă de faptul că pune în pericol proiectul de management al traficului, un proiect pe fonduri europene în pericol de a fi pierdut de Primăria Timișoara pentru că UTI a contestat licitația, iată că aceeași companie este ”săltată” dintr-un contract cu statul din motive similare cu cele explicate de primarul capitalei Banatului.

„Autoritatea contractantă, în temeiul articolului 209, alineatul (1), litera c) şi alineatului (4), litera b) din OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, anulează procedura de achiziţie publică de servicii, deoarece autoritatea contractantă se află în imposibilitatea de a încheia contractul şi de a adopta măsuri corective fără ca acestea să ducă la încălcarea principiilor prevăzute la articolul 2, alineatul (2) din OUG 34/2006 necesar finalizării procedurii de achiziţie publică”, se arată în anunţul de participare al licitaţiei, disponibil pe www.e-licitatie.ro.

Conform articolului 2, alineatul (2) din OUG 34/2006, principiile care stau la atribuirii unui contract de achiziţie publică sunt nediscriminarea, tratamentul egal, recunoaşterea reciprocă, transparenţa, proporţionalitatea şi eficienţa utilizării fondurilor.

În decembrie 2013, Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI), instituție condusă în acest moment de timișoreanul Sorin Grindeanu, a desemnat asocierea formată din Romsys, Indra Sistemas şi Mercury 360 Comunication câştigător al licitaţiei, consorţiul solicitând 117,8 milioane de lei, cu TVA, pentru realizarea proiectului „Sistem Informatic Integrat de Emitere a Actelor de Stare Civilã – SIIEASC”.

UTI Grup a contestat rezultatul în instanţă, care a hotărât reevaluarea ofertelor de către minister. Oferta UTI, în consorţiu cu CertSign şi AM Project Design & Consulting SRL, a fost de 150,8 milioane de lei, cu TVA. Vezi mai multe pe Ziarul Financiar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

În numele Domnului! Prim-vicepreședintele PSD Timiș, imobiliaristul Adrian Cionca, a pus ANAF-ul pe fugă și cu botul pe labe

Acum, cei care sunt absolvenți de științe economice sau juridice dar, în pană de...

O firmă care a primit lucrări de 500.000 de lei de la o primărie timișeană a câștigat apoi la licitație casa… primarului

Spre norocul României și ghinionul Variașului, Nicolae Birău n-a reușit să ajungă senator, rămânând...