Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEducațieUVT se implică în salvarea învățământului superior din Reșița. Cum va scăpa...

UVT se implică în salvarea învățământului superior din Reșița. Cum va scăpa de probleme Universitatea Eftimie Murgu

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Universitatea de Vest din Timișoara a decis să se implice în salvarea învățământului superior din Reșița, a cărui imagine a fost șifonată de ultimele scandaluri în care unii profesori au fost implicați. La solicitarea Universității Eftimie Murgu din Reșița, singura instituție de învățământ superior din județul Caraș-Severin, conducerea UVT a analizat posibilitatea unei fuziuni prin absorbție a celor două instituții de învățământ superior.

Cele două unviersități au ajuns la acest moment într-un demers care va fi agreat și de către Ministerul Educației și Cercetării Științifice în situația în care va exista un consens între cele două instituții. Astfel, se pare că Universitatea de Vest nu a rămas indiferentă în fața problemelor cu care s-a confruntat învățământul superior din județul Caraș Severin, aflat chiar în pericol de a dispărea peste noapte. După cum menționam și mai sus, Universitatea Eftimie Murgu din Reșița s-a confruntat atât cu probleme de imagine, fiind menționate lunile trecute în presa locală și națională abaterile de la etica și deontologia profesională a mai multor cadre didactice.

În urma ședinței comune a Consiliului de Administrație și a Senatului UVT care s-a desfășurat astăzi, s-a hotărât demararea negocierilor pentru absorbția de către UVT a UEMR. Totodată, s-a întocmit și o comisie care are lor de a armoniza termenele și procedurile și de a întocmi acordul de fuziune prin absorbție, acord ce urmează apoi a fi aprobat de către senatele celor două universități și înaintat ministerului de resort.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...