Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Steaua Bucureşti – cel mai „penal” club din Europa

- Advertisement -

Cine îl mai ține minte pe băiețelul spaniol care la meciul Betis Sevilla-Steaua, scor 0-3, plângea în tribune cu lacrimi de crocodil? Ei bine, el râde acum cu hohotele omului răzbunat, asta dacă îl interesează în vreun fel destinul unei echipe din Estul Europei, condusă de mafioți. Probabil că nu.

După condamnările de ieri, Steaua a rămas în colanți, dar nu în fundul gol, ceea ce e bine. Gheorghe Mustață, șeful galeriei a intrat anul trecut la închisoare pentru violență și șantaj,  la scurt timp l-a urmat patronul Becali, iar acum echipa a rămas și fără manager general, în persoana lui Meme Stoica. Aparent e singura echipă din Europa în situația asta. Imaginea clubului, cel puțin la nivel european, e mai murdară ca afacerile personale a celor trei.

Până la urmă, oricât de bizar ar suna, trebuie să mulțumim Justiției din România. Trei interlopi care au luat clubul cu cei mai mulți suporteri din România și l-au transformat în terenul de joacă al evaziunii fiscale și al hoției au fost băgați la zdup cu recomandarea specială de a-și face ligă de fotbal între pușcării, de a transfera jucători pe pachete de țigări, și, atunci când echipa va merge prost, să fie retrogradați la dușuri.

Datele problemei rămân însă neschimbate. Fotbalul românesc a fost prins în offside. De data aceasta din punct de vedere legal, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la suporteri. De ce susțin suporterii echipe falimentare din punct de vedere al talentului? De ce se mulțumesc susținătorii din tribune cu rezultate europene (cele care contează) mediocre. De ce lăsăm tot felul de Becali și de Memi și de Borceni să fure cu milioanele în timp ce calitatea fotbalului e mai scăzută ca în Pakistan. A cui e vina? A lor sau a noastră? Până la urmă cu acordul nostru tacit, Poli, Craiova, Rapid, UTA, au ajuns la sapă de lemn. Steaua, în 25 de ani, a prins o semifinală și un sfert de finală de UEFA și în rest s-a zbătut lipsită de talent și de viziune. „Du-te Dică!” a rămas exclamația unei generații care nu a reușit să înlocuiască, oricât s-ar fi străduit,  explozia de fericire „Apără Duckadam!”

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore