Vaporaşele ar putea circula legal pe Bega, din primăvară. Culiţă Chiş ştie mai bine decât Ministerul Transporturilor!

- Advertisement -

Noi promisiuni legate de transportul cu vaporaşe pe Bega! După ce au fost ţinute la mal aproape jumătate de an pentru că plimbările cu ele nu erau legale din lipsa unei structuri de administrare a căii navigabile, vaporaşele de 7.000.000 de lei ar putea circula legal, din primăvară.

Pe scurt, RATT nu poate administra canalului Bega, iar ABAB refuză să cedeze către primărie bucata pe care sunt amenajate staţiile pentru transportul în comun. De cealaltă parte, Primăria Timişoara nu poate ceda vaporaşele către ABAD, căci acestea au fost cumpărate cu bani de la bugetul local, dar ca şi contribuţie a municipalităţii la proiectul de reabilitare a malurilor Begăi realizat cu fonduri europene. Soluţia cea mai convenabilă ar trebui să fie găsită de Ministerul Transporturilor şi să includă toţi actorii, însă Robu spune că de fapt vaporaşele pot circula legal şi fără alte intervenţii.

„E încâlcită treaba. Sunt păreri contradictorii. Ultima variantă este că vine primăvara și vom putea să circulăm cu ele fără nicio problemă pentru că nu e chiar așa cum spun cei de la Ape și cum spune mai știu eu cine. Autorizațiile sunt în regulă, totul este în regulă în ceea ce le privește. Trebuie să existe o structură de administrare a căii navigabile și această structură nu există și se tot pasează mingea dintr-un loc în altul în privința înființării ei. Noi facem toate diligențele așa cum le-am făcut și până acum. Din partea guvernului se poate rezolva. Mie mi-a spus domnul director Chiș că de fapt s-a ajuns la concluzia că RATT îndeplinește toate condițiile pentru a gestiona navigarea pe Bega fără să mai fie nimeni de acord și că de la primăvara se va întâmpla asta. Sunt păreri diferite, legislația la noi este cu multe păreri diferite și unii au o părere, alții au altă părere. Eu vă spun ultimul lucru care mi-a fost mie comunicat și ultimul lucru care mi-a fost comunicat este acesta, că de la primăvară indiferent dacă este o structură sau alta de acord sau nu, RATT are toate drepturile legale să navigheze pe Bega. Asta mi s-a spus, asta vă spun mai departe, eu nu dau dispoziții să se întâmple asta că nu e de competența mea, dar cei care se ocupă de problemă asta mi-au comunicat să fiu liniștit că nu e treaba chiar așa cum spun unii sau alții și că de la primăvară se va circula cu vaporettele și pentru transport în comun și pentru agrement sub jurisdiscția RATT care are tot în acest sens”, a declarat primarul.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=LkVzG_TR6ZM&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare