Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPlăci comemorative lipite cu... "scuipat pe obrazul timişorenilor". Autorităţile locale şi-au bătut...

Plăci comemorative lipite cu… „scuipat pe obrazul timişorenilor”. Autorităţile locale şi-au bătut joc FOTO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Timişorenii devin tot mai revoltaţi pe zi ce trece şi asta pe bună dreptate. Fie că e vorba despre compatrioţi care n-au fost pe-acasă când s-a împărţit bunul simţ, fie că e vorba despre dezinteresul autorităţilor de a face ceva durabil, asta doare, cel puţin pe timişorenii adevăraţi – născuţi şi crescuţi în spiritul ce caracterizează oraşul de pe Bega.

Una dintre persoanele care este parte integrantă a acestui spirit este, fără îndoială, Dorotea Momir, o timişoreancă pasionată şi îndrăgostită până peste cap de oraşul său, despre care a profitat de Ziua Femeii – 8 Martie, ieşind din casă „la fotografiat”. „Am profitat azi de timpul frumos şi m-am pornit la pas să mai văd ce noutăţi sunt prin oraş, ce mai găsesc de fotografiat. Primul şoc l-am avut când am constat că încă un vandalism a avut loc, n-am idee când: AU FOST FURATE cele trei plăci comemorative ce se aflau în zona vaporului D’Arc de la Podul Tinereţii, dezvelite de Ziua Marinei, la 15 august 2012”, spune femeia făcând referire la:
1) Placa comemorativă, 150 de ani de atestare documentară a portului din Timişoara (1860-2010);
2) Placa comemorativă, 225 de ani de la reglementarea navigaţiei şi comerţului pe Bega (1756-2011);
3) Placa comemorativă, 280 de ani de la prima cursă Timişoara-Pancevo pe canalul Bega (1732-2012).

„Au rămas doar urmele unde au fost lipite, lucru de mântuială după cum se vede!” este semnalul de alarmă tras de timişoreancă. „Plăci comemorative lipite… Probabil lipite cu scuipat. Un scuipat pe obrazul timişorenilor, însă unul cu siguranţă generos bugetat… Incredibil la ce se pretează politicienii locali. Dincolo de interesele lor meschine nu mai există nimic. Din nefericire, sunt aleşii noştri. Ne reprezintă. Ăştia suntem noi” completează Duşan Baiski – coordonatorul proiectului “Banaterra”, portal care „deţine” încă placile amintite, în arhiva fotografică.

„Ce le vei lăsa copiilor tăi? Uită-te-n oglindă şi răspunde-ţi. Eşti direct responsabil/ă! Mâncarea, apa şi aerul se otrăvesc o singură dată. Morţii nu votează de două ori… Însă „Firma“ câştigă de „n“ ori…” spune Dorotea Momir, care nu se opreşte aici.

„A doua supărare, poate exagerată, dar mie chiar îmi pare rău că au fost smulse şi vor fi aruncate bornele de care se ancorau cândva vapoarele în zona Căpităniei din Iosefin. Ele chiar au avut un rol acolo şi, după mine, puteau fi lăsate acolo ca relicve ale trecutului navigaţiei de pe Bega. Acum se lucrează la aleele de promenadă, dar chiar aşa de uşor aruncăm tot ce e istorie la gunoi? Ce să mai zic? Când vine vorba de a conserva ceva ce ţine de trecut parcă toţi sunt nepăsători” susţine femeia, întristată.

„Recent am scris asociaţiilor din comunitatea maghiară şi le-am adus aminte că de doi ani placa comemorativă Ady Endre a fost furată, nu e o ruşine pentru comunitatea noastră, n-ar fi timpul să facem ceva? Mesajul a apărut şi în Ziarul Uj Szo şi se pare că cineva s-a oferit să se ocupe de problemă. Să vedem dacă chiar aşa va fi şi în cele din urmă va fi refăcut” mai spune timişoreanca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

STPT reia transportul cu vaporaşele pe Bega, din 1 martie!

Transportul public de pe Canalul Bega își reia activitatea începând cu data de 1 martie. Totodată...

Gestul socant facut azi-noapte de un tanar pe Podul Michelangelo pentru a avea noroc

A vrut să aibă noroc şi a urmat întocmai sfaturile unui prieten care cel...

După ce a cerut ajutor de la Mitropolitul Banatului privind circulația vaporașelor, Primăria Timișoara a dat în judecată Guvernul României

După zeci de adrese trimise către guvern și către ministerele din subordine și aproape...