scaun

Născut în luna iunie a anului 1970 în județul Cluj, Vasile Stoica, s-a luptat, încă de la o vârstă foarte fragedă, cu boala ce i-a smuls posibilitatea de a-și folosi ambele member inferioare. După 13 intervenții medicale ce nu au dat roade, și-a acceptat condiția și a pornit în călătoria sa prin viață. În anul 1991, a absolvit Școala de Arte de la Lugoj iar un an mai târziu, și-a găsit chemarea în cadrul unei vizite făcute în Franța, unde a văzut perseverența unor oameni ce practică support, în ciuda handicapului lor.

Lugojeanul nu a zăbovit și în anul consecutiv, 1993, s-a și înscris în parcurgerea unei distanțe de 340 de km, din Lugoj și până în Siofok, Ungaria. De aici, eroul a ajuns să aibe performanțe incredibile,a făcut turul Europei ( România-Ungaria-Slovacia-Polonia-Suedia-Danemarca-Germania-Olanda-Belgia-Franța) adică aproximativ 8.000 de km precum și Lugoj-Volgograd, Rusia adică 3.800 de km.Un alt turneu realizat a fost străbaterea distanței de 3.800 de km, de la Los Angeles la Chicago, pe faimoasa șosea Route 66.

În anul 2001, românul a intrat în Cartea Recordurilor, pentru efectuarea celei mai lungi distanțe parcurse cu un fotoliu rulant pe o pistă de stradion timp de 24 de ore.

Ultimul său obiectiv, călătoria la Capul Nord, în Norvegia ( cel mai Nordic punct al Europei continentale) presupune străbaterea unei distanțe de aproximativ 11.000 de km pe o durată de 3 luni. După încheierea turneului său, lugojeanul se întoarce acum acasă unde urmează să fie primit cum se cuvine. Bicicliștii și motocicliștii din Lugoj urmând să-și întâmpine eroul pe măsura meritelor sale.

sursă foto:c2k.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.