Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialVasile Stoica, atletul lugojean în fotoliu rulant, se întoarce acasă

Vasile Stoica, atletul lugojean în fotoliu rulant, se întoarce acasă

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Născut în luna iunie a anului 1970 în județul Cluj, Vasile Stoica, s-a luptat, încă de la o vârstă foarte fragedă, cu boala ce i-a smuls posibilitatea de a-și folosi ambele member inferioare. După 13 intervenții medicale ce nu au dat roade, și-a acceptat condiția și a pornit în călătoria sa prin viață. În anul 1991, a absolvit Școala de Arte de la Lugoj iar un an mai târziu, și-a găsit chemarea în cadrul unei vizite făcute în Franța, unde a văzut perseverența unor oameni ce practică support, în ciuda handicapului lor.

Lugojeanul nu a zăbovit și în anul consecutiv, 1993, s-a și înscris în parcurgerea unei distanțe de 340 de km, din Lugoj și până în Siofok, Ungaria. De aici, eroul a ajuns să aibe performanțe incredibile,a făcut turul Europei ( România-Ungaria-Slovacia-Polonia-Suedia-Danemarca-Germania-Olanda-Belgia-Franța) adică aproximativ 8.000 de km precum și Lugoj-Volgograd, Rusia adică 3.800 de km.Un alt turneu realizat a fost străbaterea distanței de 3.800 de km, de la Los Angeles la Chicago, pe faimoasa șosea Route 66.

În anul 2001, românul a intrat în Cartea Recordurilor, pentru efectuarea celei mai lungi distanțe parcurse cu un fotoliu rulant pe o pistă de stradion timp de 24 de ore.

Ultimul său obiectiv, călătoria la Capul Nord, în Norvegia ( cel mai Nordic punct al Europei continentale) presupune străbaterea unei distanțe de aproximativ 11.000 de km pe o durată de 3 luni. După încheierea turneului său, lugojeanul se întoarce acum acasă unde urmează să fie primit cum se cuvine. Bicicliștii și motocicliștii din Lugoj urmând să-și întâmpine eroul pe măsura meritelor sale.

sursă foto:c2k.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Doi scandalagii din Lugoj, cunoscuți de Poliție, recidivează! I-au furat banii și i-au spart telefonul unui bărbat

La nici o lună după ce au provocat un scandal la un botez din...

Ajungem MARI Timis caută voluntari pentru copiii din Lugoj. Dai o mana de ajutor?

Programul educațional ”Ajungem MARI” Timiș caută cel puțin 30 de voluntari care să le...

Pe modelul Timisoara, Lugojul va primi noua autobuze electrice de la MDRAP

Nouă autobuze electrice, 3 stații de încărcare şi 9 stații de încărcare lentă vor...