Veste bună pentru părinți. Începe construcția Spitalului de Copii

Date:

Primarul Nicolae Robu a anunțat astăzi că licitația pentru construcția Spitalului de Copii este în plină desfășurare și că în aproximativ două luni, dacă nu vor fi contestații depuse, se va începe lucrul.

„Vreau să vă prezint în premieră cum va arăta acel corp al spitalului de copii. Această imagine este extrasă din proiectul care face obiectul licitației publice pentru construire. Din păcate la nivelul licitației s-a produs în toamnă o poticnire, acum licitația este în plină desfășurare. Nu s-a dormit nicio clipă, s-a lucrat la început la elaborarea studiului de fezabilitate, apoi în grafic s-a făcut proiectul tehnic. S-a pregătiti licitația. Avem 11 firme care se ocupă de adjudecarea acestui proiect. E o clădire frumoasă, mare. Această clădire va fi amplasată pe colțul străzilor Panait Istrati cu Liviu Gabor, va avea demisol , parter si 6 etaje. Se vor avea în vedere ingrijirea copiilor pe vârste. Compartimentările respective vor fi la etajele 3-4, fiecare având la dispozitie 2 saloane. Compartimentul destinat unei grupe de varste reprezinta un spatiu autonom.”

Primarul a ținut să precizeze și câteva detalii tehnice. Astfel, suprafața clădirii este de 8055 metri pătrați iar capacitatea va fi de 150 de paturi. Îngrijirea copiilor se va face pe compartimente de vârstă, grupa sugari și copii de până la 3 ani, grupa copii preșcolari (3-6 ani) și grupa copii școlari(6-14) ani.

În ceea ce privește organizarea pe etaje, primarul a descris clădirea în amănunt:

„La nivelul demisolului vor fi spaţii pentru prosectură, farmacie, spaţiu de depozitare, spaţiu pentru postul trafo. Farmacia şi prosectura vor avea ieşiri directe de la demisol spre curte. La nivelul parterului vor fi amenajată unitatea de primire urgențe. La etajul 1 vor fi amplasate policlinica şi laboratoarele de analize. La etajul 2 se va amplasa blocul operator şi spaţiile de terapie intensivă. La etajul 3 vor fi saloanele de ortopedie, la etajul 4 se amplasează saloanele de chirurgie cu toate spaţiile adiacente La etajul 5 se amplaseaza saloanele de prematuri cu toate spaţiile adiacente acestora, iar la etajul 6 vor fi construite saloane pentru mame, vestiare pentru personal și săli de cursuri.” a explicat edilul.

Pentru încălzirea clădirii spitalului se va realiza o centrală termică nouă, complet echipată şi automatizată, echipată cu două cazane de pardoseală, în condensaţie, cu puterea termică de 776-858 kW fiecare, care acoperă întreg necesarul de căldură al clădirii.

 

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare