VIDEO! Miting în capitala Banatului: 5.000 de oameni au spus NU Legii amnistiei şi graţierii. Cine a fost protestatarul surpriză

- Advertisement -

Protest de amploare în Piaţa Victoriei din Timişoara. Aproximativ 5.000 de oameni au ieşit în stradă împotriva adoptării Legii aministiei şi graţierii. Adunarea s-a dat de la ora 18, atunci când în piaţă se aflau circa 500 de oameni, unii dintre ei cu copii, alții cu animale de companie.

Numărul participanţilor a crescut însă simţitor, astfel că la ora 19 trecuse de 3.000. „Spunem nu graţierii, „Vrem democraţie, fără amnistie”, „Spunem NU grațierii”, „Vrem amnistie selectivă, nu grațiere colectivă”, „Vă rugăm să ne scuzați, noi protestăm, voi furați”, „Păzea, gândim!” au fost doar câteva din mesajele afişate pe pancartele protestatarilor. După ce au citit manifestul elaborat la protestul trecut, protestatarii i-au huiduit pe şedul PSD Liviu Dragnea şi pe premierul Sorin Grindeanu, cărora le-au cerut şi demisia.

În jurul orei 19, manifestanţii au plecat în marş, prin Parcul Civic, înspre sediul DNA. Pe toată durata deplasării oamenii au fost însoţiţi de jandarmi şi de poliţişti. Chiar dacă marşul s-a desfăşurat fără incidente, trebuie spus că benzile de circulaţie pe care aceştia s-au deplasat au fost închise, astfel că traficul a fost perturbat bulevardul I.C. Brătianu și pe bulevardul Revoluției din 1989. Manifestanţii au oprit şi în faţa Prefecturii Timiş şi în faţa sediul DNA, acolo unde au cerut din nou demisia lui Grindeanu şi a lui Dragnea, dar şi pe cea a Avocatului poporului, Victor Ciorbea. Protestatarii şi-au exprimat susţinea faţă de şefa DNA exclamând în cor „Codruța, nu te lăsa, noi suntem de partea ta”. Printre cei ieşiţi în stradă s-au aflat şi membri de partid din PNL şi PMP şi chiar primarul Nicolae Robu, care a mărşăluit discret printre nemulţumiţi. Protestul s-a încheiat în jurul orei 20:30 atunci când manifestanţii au revenit în Piaţa Operei. Înainte de a pleca acasă, oamenii au fost informaţi de organizator că sunt aşteptaţi din nou în stradă, duminica viitoare de la ora 17, sau mai repede, în funcţie de deciziile guvernaţilor.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=SGhbZPABMls&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare