Zgonea: „Creşterea economică din 2013 se reflectă în buzunarele profesorilor debutanţi şi ale medicilor rezidenţi”

0
680

Astfel, peste 65.000 de profesori cu o vechime de până la 6 ani în învăţământul preuniversitar şi universitar şi aproape 15.000 de medici şi farmacişti rezidenţi din unităţile sanitare publice beneficiază de creşteri substanţiale ale veniturilor.

“Zeci de mii de medici rezidenţi şi tineri profesori vor avea anul acesta mai mulţi bani decât anul trecut. De altfel, anul acesta am reuşit să majorăm veniturile pentru aproximativ 800.000 de angajaţi, prin majorarea salariului minim la 850 de lei. Creşterea salariilor pentru medici şi profesori, alături de indexarea pensiilor şi majorarea salariului minim au fost posibile în primul rând datorită creşterii economice de 3,5 % din 2013. Ţara noastră a avut anul trecut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană şi acest lucru se vede acum în buzunarele profesorilor debutanţi şi ale medicilor rezidenţi”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Potrivit acestuia, motivarea financiară a celor două categorii de personal poate duce la o creştere a performanţelor în sistemul de educaţie şi la o reducere a exodului medicilor. “Fără medici mai bine plătiţi nu vom avea nici servicii medicale la standarde europene. Fără profesori mai bine plătiţi nu vom avea nici elevi mai bine pregătiţi pentru facultate sau pentru piaţa muncii”, a adăugat Valeriu Zgonea.

Tot prin adoptarea acestui proiect de lege, vor fi majorate, începând cu 1 iulie 2014, indemnizaţiile pentru funcţiile de demnitate publică de la nivelul administraţiei publice locale.

Spune-ţi opinia civilizat!