Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalZgonea: "Creşterea economică din 2013 se reflectă în buzunarele profesorilor debutanţi şi...

Zgonea: „Creşterea economică din 2013 se reflectă în buzunarele profesorilor debutanţi şi ale medicilor rezidenţi”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Astfel, peste 65.000 de profesori cu o vechime de până la 6 ani în învăţământul preuniversitar şi universitar şi aproape 15.000 de medici şi farmacişti rezidenţi din unităţile sanitare publice beneficiază de creşteri substanţiale ale veniturilor.

“Zeci de mii de medici rezidenţi şi tineri profesori vor avea anul acesta mai mulţi bani decât anul trecut. De altfel, anul acesta am reuşit să majorăm veniturile pentru aproximativ 800.000 de angajaţi, prin majorarea salariului minim la 850 de lei. Creşterea salariilor pentru medici şi profesori, alături de indexarea pensiilor şi majorarea salariului minim au fost posibile în primul rând datorită creşterii economice de 3,5 % din 2013. Ţara noastră a avut anul trecut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană şi acest lucru se vede acum în buzunarele profesorilor debutanţi şi ale medicilor rezidenţi”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Potrivit acestuia, motivarea financiară a celor două categorii de personal poate duce la o creştere a performanţelor în sistemul de educaţie şi la o reducere a exodului medicilor. “Fără medici mai bine plătiţi nu vom avea nici servicii medicale la standarde europene. Fără profesori mai bine plătiţi nu vom avea nici elevi mai bine pregătiţi pentru facultate sau pentru piaţa muncii”, a adăugat Valeriu Zgonea.

Tot prin adoptarea acestui proiect de lege, vor fi majorate, începând cu 1 iulie 2014, indemnizaţiile pentru funcţiile de demnitate publică de la nivelul administraţiei publice locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

La vremuri noi, tot noi! UMF Timișoara nu renunță la baronii din sănătate, nici în ruptul capului

Până la un punct, e absolut de înțeles: în sistemul de învățământ medical, nu...

MANIPULARE marca PSD privind PIB-ul Romaniei

"România a întrecut și Portugalia la mărimea economiei”, anunță Departamentul pentru Politici Fiscal Bugetare...

Profesorii, inlocuiti cu politisti locali la Timisoara. Vezi ce i-au invatat pe elevi

Polițiștii locali au susținut lecții de prevenire și au împărțit pliante informative în opt...