Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentZiua Europei, sărbătorită cu defilare, flamenco, Ansamblul ”Timișul”, Voltaj și Anda Adam,...

Ziua Europei, sărbătorită cu defilare, flamenco, Ansamblul ”Timișul”, Voltaj și Anda Adam, la Timișoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ziua de 9 mai – Ziua Europei, începe în Parcul Central, la Monumentul Ostaşului Român. Acolo, cu începere de la ora 9:30, va avea loc un ceremonial militar și o slujbă de pomenire a eroilor, dar și depuneri de coroane și jerbe de flori cu prilejul sărbătoririi independenţei de stat a României, a zilei victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial şi sărbătorirea Zilei Europei de către Garnizoana Timişoara.

O oră mai târziu, festivitățile se mută în Parcul Central, pe Aleea Personalităţilor, acolo unde, începând cu ora 10:30 va fi dezvelit bustul lui Carol Robert de Anjou, la iniţiativa Asociaţiei Femeilor Maghiare. Vor ține alocuțiuni preşedinta Asociatiei Femeilor Maghiare, Enike Szasz, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, consulul general al Ungariei la Cluj, Mile Lajos și Ernő Raffay profesorul universitar și istoric din Budapesta.

Cu începere de la ora 11:00, Parcul Rozelor va fi gazda unui concert al Fanfarei Big Band, după care, va avea loc defilarea elevilor din unitățile de învățământ din județul Timiș cu drapelele reprezentând statele membre ale Uniunii Europene, dar și intonarea Imnului României și al Uniunii Europene. După ce oficialităţile locale vor lua cuvântul, cu începere de la ora 14:00, va avea loc un program artistic susținut de membrii și invitații Asociației Seniorilor din Timișoara, pentru ca trei ore mai târziu, în scenă să intre Ansamblul Timişul, pentru un spectacol folcloric. De la ora 18:00, programul spectacolelor continuă cu o reprezentație de flamenco, susținută de Rosa Olympia Estrella, cu sprijinul Asociaţiei Via Rumania şi al Consulatului Onorific al Spaniei la Timișoara.

Galeria Pro Armia va găzdui, tot de la ora 18:00, o expoziție de pictură dedicată Zilei Europei, realizată de Asociaţia Artiştilor Plastici ”Romul Ladea”.

Seara, distracția se mută în Piaţa Victoriei, acolo unde, după ora 20:00, timișorenii sunt așteptați ca o serie de concerte. Primii care vor urca pe scenă sunt ”localnicii” AM Band, care vor fi urmați de Anda Adam și Voltaj – formația care va reprezenta România la Eurovision.

Foto:communicate-europe.co.uk

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Mitropolitul Banatului, EMOŢII la ceremonia de Ziua Independenţei. Unde spune că odihnesc ostaşii fără morminte

Momente emoţionante, astăzi, în Parcul Central, acolo unde oficialităţile s-au strâns pentru a celebrea...

REMINDER Program special de 9 Mai, la Timişoara: concerte Direcţia 5, Alina Ieremia şi Feli Donose şi activităţi pentru copii

Program special de 9 Mai, Ziua Europei, la Timişoara, unde autorităţile locale şi judeţene...

Program special de Ziua Europei! Direcţia 5, Alina Ieremia şi Feli Donose cântă la Timişoara

Ziua Europei, 9 Mai, va fi celebrată şi în acest an, la Timişoara. Primăria...