Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEducațieZiua Mondială a Apei sărbătorită la Grădinița cu Program Prelungit nr.14 din...

Ziua Mondială a Apei sărbătorită la Grădinița cu Program Prelungit nr.14 din Timişoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ziua Mondială a Apei se sărbătorește anual în data de 22 martie.
Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. În România, această zi se sărbătorește din 1993. Sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei are ca scop aducere în atenția opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor și de a pune în adevărata lumină rolul, îndatoririle și responsabilitățile celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă. În fiecare an sărbătorirea se face sub un anumit slogan.

Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit nr 14 din Timișoara au sărbătorit Ziua Mondială a Apei, conștientizând importanța acesteia pentru viață.” Grădinița numărul 14, fiind una din grădinițele cele mai active din punct de vedere al protejării mediului, s-a implicat într-un proiect educațional inițiat de Administraţia Bazinala de Apă Banat sub numele” I love Bega”. Cu această ocazie, au desfășurat activități de informare, conștientizare și implicare în ceea ce privește rolul și importanța păstrării apelor curate. Preșcolarii au fost profund sensibilizați de efectele nocive pe care le produce omul asupra apelor, devenind astfel mici luptători împotriva poluării, sub orice formă”, a declarat d-na director Oana Cârstoiu. Iubim Bega, iubim apa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Staţia de Tratare a apei „Bega” îşi deschide porţile de Ziua Mondială a Apei

Cu ocazia acestei zile, în luna martie, compania locală deschide sezonul acţiunilor educative. Astfel...

Parada Costumelor ECO la Grădiniţa cu Program Prelungit nr.14 din Timişoara

  ” Astăzi am dovedit că și deșeurile pot prinde viață.” Pornind de la această...

Copiii de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 14 din Timișoara au plantat pomi fructiferi în curtea grădiniței. – UN OMULEȚ, UN POMULEȚ

Conform unei tradiții românesti, fiecare om trebuie să planteze măcar un pom în viața...