Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSănătateZiua Mondială a Hepatitei - celebrată la Timişoara

Ziua Mondială a Hepatitei – celebrată la Timişoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

“Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei – WHepD”, celebrată pe 28 iulie din 2013, este un eveniment anual la nivel global care focalizează asupra factorilor de risc, prevenţiei şi controlului hepatitelor virale. Campania din 2013 subliniază faptul că hepatita rămâne în mare măsură subestimată ca ameninţare la adresa sănătăţii publice.
Cu această ocazie reprezentanţii Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România organizează în data de 28 iulie 2013, între orele 17:00 – 20:00, în locaţiile: Piaţa Unirii, Piaţa Libertăţii, Str. Mărăşeşti, o amplă acţiune de conştientizare a acestei problematici, sub sloganul “Hepatita e mai aproape decât crezi! Cunoaşte-o! Confrunt-o! Testează-te!
Grupurile ţintă îl reprezintă toate categoriile de populaţie, cu risc mai crescut fiind colectivităţile de elevi şcolari şi preşcolari, tineri infectaţi cu HIV, cei cu relaţii sexuale instabile, consumatorii de droguri injectabile, personal medical care lucrează cu sânge (laboratoare, transfuzii, dializă, stomatologie), pacienţi cu spitalizare îndelungată, persoanele care călătoresc frecvent în ţările cu prevalenţă ridicata de hepatită.
Pe plan naţional obiectivele WHepD ţintesc creşterea conştientizării populaţiei privind igiena stilului de viaţă ca factor major de protecţie împotriva hepatitelor virale, cu atenţie specială pentru educarea tineretului în privinţa practicilor sexuale mai sigure; menţinerea vigilenţei în privinţa acoperirii vaccinale anti-HepB 3 în special în mediul rural şi în comunităţile defavorizate; păstrarea şi sporirea vigilenţei la recoltarea de sânge pentru transfuzii şi manipularea produselor din sânge în mediul spitalicesc, reducerea stigmatizarii asociate cu hepatita cronică virală prin creşterea nivelului de cunoştinţe şi îmbunătăţirea educaţiei în acest domeniu.
Evenimentul este organizat cu sprijinul:
– Primăriei Municipiului Timişoara;
– D-nului Prof. dr. Sporea Ioan – Şeful Clinicii de Gastroenterologie şi Hepatologie din Timişoara, Preşedinte al Societăţii Române de Gastroenterologie şi Hepatologie.

Pentru orice altă informative legată de acest eveniment vă stau la dispoziţie.

Persoană de contact: Iuliana Ceauşescu, reprezentant APAH-RO, Timiş-Caraş
Tel. 0740246871, e-mail simonaceausescu@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Proiect INEDIT cu fonduri UE. Cum vrea o asociaţie din Timişoara să ajute persoanele defavorizate

Program inedit la nivel naţional, implementat de Asociația Grupul de Acțiune Locală Timișoara, pentru...

Medicii din Timişoara, LECŢIE de hidratare la ştrand. Cei care nu beau destulă apă pot MURI

Atenţie mare: deshidratarea poate avea efecte extrem de grave asupra sănătăţii noastre. Temperaturile extreme...

Cu opt copii morţi din cauza rujeolei, Timişul are DOAR 198 de doze de vaccin. Soluţia Ministerului Sănătăţii

Opt copii au căzut victime rujeolei, în Timiş, murind după ce nu au fost...