Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Medicii din Timişoara, LECŢIE de hidratare la ştrand. Cei care nu beau destulă apă pot MURI

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Atenţie mare: deshidratarea poate avea efecte extrem de grave asupra sănătăţii noastre. Temperaturile extreme înregistrate în Timişoara în ultimele zile impun măsuri speciale pentru cei care doresc să îşi păstreze sănătatea. Medicii de la Chirurgie Vasculară au decis să organizeze un eveniment prin intermediul căruia timişorenii să conştientizeze cât de important este să consume apă în cantitățile indicate. Cei care doresc să participe sunt aşteptaţi duminică, de la ora 19, la No Name Beach, acolo unde, vor fi jocuri cu apă și voie bună, dar și un concert unplugged susținut de trupele Evergreen și Akusti-K.

Despre consumul corect de apă, medicul Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean Timișoara face următoarele precizări.

„Este foarte impportant să beți apă, nu numai pentru menținerea stării de sănătate cât mai ales pentru prevenirea unor complicații grave la pacienții care suferă de diverse boli, în special de boli cardiovasculare, boala arterială periferică și de bolile venoase. Deshidratarea poate produce complicații grave, care pot să ducă chiar la deces. În cadrul bolilor venoase vorbim de tromboza venoasă profundă, popular „cheaguri”, care pot să provoace embolie pulmonară. În ceea ce privește bolile arteriale se produce foarte frecvent ischemia acută, adică oprirea bruscă a circulației nutritive, a circulației sângelui către membre sau către creier. În primul caz se poate produce gangrenă și amputația membrului, accidente vasculare cerebrale.

O persoană care desfășoară o activitate fizică obișnuită ar trebui să bea în jur de trei litri și jumătate de apă pe zi, iar o persoană care muncește în gopspodărie, pe câmp, în construcții, ar trebui să bea până la șase litri pe zi. O persoană care face sport, merge cu bicicleta, joacă tenis, ar trebui să bea până la șase litri de apă. Altfel, chiar dacă ești sănătos, poți să faci infarct sau accident vascular cerebral prin deshidratare. Atunci când ne simțim gura uscată suntem deja deshidratați, atunci e deja prea târziu. Când simțim stare de oboseală, amețeli, dureri de cap, somnolență, atunci suntem deshidratați. 95% din durerile de cap sunt datorate deshidratării. O piele rece și uscată este un simptom al deshidratării. Dacă ai multă apă în corp, atunci pielea este moale, roz, umedă”, a spus Ionac.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore