Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSănătateMedicii din Timişoara, LECŢIE de hidratare la ştrand. Cei care nu beau...

Medicii din Timişoara, LECŢIE de hidratare la ştrand. Cei care nu beau destulă apă pot MURI

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Atenţie mare: deshidratarea poate avea efecte extrem de grave asupra sănătăţii noastre. Temperaturile extreme înregistrate în Timişoara în ultimele zile impun măsuri speciale pentru cei care doresc să îşi păstreze sănătatea. Medicii de la Chirurgie Vasculară au decis să organizeze un eveniment prin intermediul căruia timişorenii să conştientizeze cât de important este să consume apă în cantitățile indicate. Cei care doresc să participe sunt aşteptaţi duminică, de la ora 19, la No Name Beach, acolo unde, vor fi jocuri cu apă și voie bună, dar și un concert unplugged susținut de trupele Evergreen și Akusti-K.

Despre consumul corect de apă, medicul Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean Timișoara face următoarele precizări.

„Este foarte impportant să beți apă, nu numai pentru menținerea stării de sănătate cât mai ales pentru prevenirea unor complicații grave la pacienții care suferă de diverse boli, în special de boli cardiovasculare, boala arterială periferică și de bolile venoase. Deshidratarea poate produce complicații grave, care pot să ducă chiar la deces. În cadrul bolilor venoase vorbim de tromboza venoasă profundă, popular „cheaguri”, care pot să provoace embolie pulmonară. În ceea ce privește bolile arteriale se produce foarte frecvent ischemia acută, adică oprirea bruscă a circulației nutritive, a circulației sângelui către membre sau către creier. În primul caz se poate produce gangrenă și amputația membrului, accidente vasculare cerebrale.

O persoană care desfășoară o activitate fizică obișnuită ar trebui să bea în jur de trei litri și jumătate de apă pe zi, iar o persoană care muncește în gopspodărie, pe câmp, în construcții, ar trebui să bea până la șase litri pe zi. O persoană care face sport, merge cu bicicleta, joacă tenis, ar trebui să bea până la șase litri de apă. Altfel, chiar dacă ești sănătos, poți să faci infarct sau accident vascular cerebral prin deshidratare. Atunci când ne simțim gura uscată suntem deja deshidratați, atunci e deja prea târziu. Când simțim stare de oboseală, amețeli, dureri de cap, somnolență, atunci suntem deshidratați. 95% din durerile de cap sunt datorate deshidratării. O piele rece și uscată este un simptom al deshidratării. Dacă ai multă apă în corp, atunci pielea este moale, roz, umedă”, a spus Ionac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

VIDEO Educatoarea criminala, consultata de medicii de la Spitalul de Psihiatrie. UPDATE Decizia procurorilor

Educatoarea din Timişoara care a şocat o ţară întreagă după ce şi-a ucis cu...

Strada Gheorghe Lazar, inundata dupa ce o conducta de apa a crapat

Sute de locatari de pe strada Gheorghe Lazăr au rămas fără apă, în această...

VIDEO REVOLTATOR Dejectiile produse de firma Smithfield, deversate direct in Bega

Cunoscută pentru activitatea în domeniul creşterii porcinelor, compania Smithfield aruncă dejecţii în Bega, poluând...