Medicii din Timişoara, LECŢIE de hidratare la ştrand. Cei care nu beau destulă apă pot MURI

- Advertisement -

Atenţie mare: deshidratarea poate avea efecte extrem de grave asupra sănătăţii noastre. Temperaturile extreme înregistrate în Timişoara în ultimele zile impun măsuri speciale pentru cei care doresc să îşi păstreze sănătatea. Medicii de la Chirurgie Vasculară au decis să organizeze un eveniment prin intermediul căruia timişorenii să conştientizeze cât de important este să consume apă în cantitățile indicate. Cei care doresc să participe sunt aşteptaţi duminică, de la ora 19, la No Name Beach, acolo unde, vor fi jocuri cu apă și voie bună, dar și un concert unplugged susținut de trupele Evergreen și Akusti-K.

Despre consumul corect de apă, medicul Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean Timișoara face următoarele precizări.

„Este foarte impportant să beți apă, nu numai pentru menținerea stării de sănătate cât mai ales pentru prevenirea unor complicații grave la pacienții care suferă de diverse boli, în special de boli cardiovasculare, boala arterială periferică și de bolile venoase. Deshidratarea poate produce complicații grave, care pot să ducă chiar la deces. În cadrul bolilor venoase vorbim de tromboza venoasă profundă, popular „cheaguri”, care pot să provoace embolie pulmonară. În ceea ce privește bolile arteriale se produce foarte frecvent ischemia acută, adică oprirea bruscă a circulației nutritive, a circulației sângelui către membre sau către creier. În primul caz se poate produce gangrenă și amputația membrului, accidente vasculare cerebrale.

O persoană care desfășoară o activitate fizică obișnuită ar trebui să bea în jur de trei litri și jumătate de apă pe zi, iar o persoană care muncește în gopspodărie, pe câmp, în construcții, ar trebui să bea până la șase litri pe zi. O persoană care face sport, merge cu bicicleta, joacă tenis, ar trebui să bea până la șase litri de apă. Altfel, chiar dacă ești sănătos, poți să faci infarct sau accident vascular cerebral prin deshidratare. Atunci când ne simțim gura uscată suntem deja deshidratați, atunci e deja prea târziu. Când simțim stare de oboseală, amețeli, dureri de cap, somnolență, atunci suntem deshidratați. 95% din durerile de cap sunt datorate deshidratării. O piele rece și uscată este un simptom al deshidratării. Dacă ai multă apă în corp, atunci pielea este moale, roz, umedă”, a spus Ionac.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

E.ON atrage atenţia. Evitaţi deconectarea şi costurile de reconectare prin achitarea la timp a facturilor!

Compania naţională de distribuţie a gazului metan - E.ON...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Articole asemănătoare

Strada Gheorghe Lazar, inundata dupa ce o conducta de apa a crapat

Sute de locatari de pe strada Gheorghe Lazăr au...

VIDEO REVOLTĂTOR Dejecțiile produse de firma Smithfield, deversate direct în Bega

Cunoscută pentru activitatea în domeniul creşterii porcinelor, compania Smithfield...

Managerul Spitalului Judeţean, mesaj DUR pe Facebook pentru medicul Ionac. Ce ii cere

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara, Marius Craina,...

Concurs la Spitalul Judetean din Timisoara. Ce posturi de conducere sunt vacante

Concurs pentru ocuparea mai multor posturi la Spitalul Județean...

Din aceeași categorie

Categorii Populare