Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocial10% din deținuții de la Popa Șapcă vor fi elliberați în zilele...

10% din deținuții de la Popa Șapcă vor fi elliberați în zilele următoare, grație Recursului compensatoriu

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

10% din deținuții încarcerați la Penitenciarul Popa Șapcă din Timișoara vor fi eliberați în următoarele zile. Printre aceștia, se numără oameni care au comis diverse infracțiuni, inclusiv criminali care și-au ispășit cea mai mare parte din pedeapsă. Ieri, nouă deținuți au părăsit penitenciarul, ca urmare a intrării în vigoare a Recursului Compensatoriu. Măsura prevede reducerea pedepsei pentru deținuții care își ispășesc pedeapsa în condiții necorespunzătoare. Astăzi, un alt deținut a părăsit penitenciarul, iar în zilele următoare alți 120 de pușcăriași vor fi eliberați. În total, în Penitenciarul Timișoara sunt încarcerați aproximativ 1.000 de deținuți.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a arătat surprins de faptul că la nivel național măsura se va aplica pentru aproximativ 3.300 de deținuți. Recursul compensatoriu vine ca o măsură impusă de Comisia Europeană pentru Drepturile Omului, după ce statul român a pierdut mai multe procese intentate de deținuții din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare