Utilajele destinate deszăpezirii din Timişoara sunt menţinute în permanenţă în stare de funcţionare pentru a interveni imediat ce situaţia o impune.

Activitatea de curăţare şi transport a zăpezii se efectuează cu prioritate pe arterele principale de circulaţie, pe podurile ce traversează canalul Bega, în principalele intersecţii şi treceri pietonale, pe traseele mijloacelor de transport în comun şi în alte locuri publice (Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, Piaţa Traian etc.), de firmele Retim Ecologic Service şi Drumuri Municipale Timişoara.

Având în vedere faptul că operatorii care efectuează activitatea de deszăpezire în municipiul Timişoara au încheiate convenţii cu Administraţia Naţională de Meteorologie, acţionează preventiv pentru preîntâmpinarea depunerii stratului de zăpadă şi a formării poleiului.

Astfel, dacă în partea de nord a municipiului, Retim-ul a intervenit încă de la apariţia ninsorii, respectiv azi-noapte în jurul orei 00:00, cu un număr de 3 utilaje pentru împrăştierea materialului antiderapant, fiind folosită o cantitate de 8 tone, de cealaltă parte a oraşului, la sud de Bega, Drumuri Municipale S.A. a intervenit tot la aceeaşi oră, cu 2 utilaje pentru împrăştierea materialului antiderapant, fiind folosită o cantitate de 1,5 tone.

 

 

 

Foto:academiacatavencu.info