AcasăStiriEveniment5.000 de timișoreni au luat LUMINĂ la Catedrala mitropolitană. HRISTOS A ÎNVIAT!...

5.000 de timișoreni au luat LUMINĂ la Catedrala mitropolitană. HRISTOS A ÎNVIAT! Vezi IMAGINI

O parte dintre timișoreni s-au îndreptat spre Catedrala mitropolitană cu câteva ore înainte de miezul nopții, atunci când urma să aibă loc slujba de Înviere, pentru a găsi un loc cât mai aproapiat de culoarul pe care urma să pășească Înalt Prea Sfințitul Mitropolit al Banatului Ioan Selejan, cel care avea să participe la prima slujbă de această anvergură în postura de conducător al Bisericii din această regiune.

Până la ora 0:00, peste 5.000 de oameni s-au adunat în Catedrală și pe platoul din fața lăcașului de cult, dar și în Piața Victoriei, acolo unde au așteptat ca Mitropolitul să le ”împartă” din Lumina Sfântă, care, și în acest an, a fost adusă de la Ierusalim. Slujba a început cu îndemnul: ”Veniţi de luaţi lumină!”, al Mitropolitului, care, apoi, a ieşit din Catedrală însoţit de un sobor de preoţi, deplasându-se prin mulțimea de credincioşi prin Piaţa Victoriei.

ÎPS Ioan Selejan a revenit apoi în Catedrală, acolo unde a ţinut slujba de Înviere.

Pe perioada slujbei, traficul rutier a fost închis de polițiștii rutieri prezenți în zona centrală a capitalei Banatului, pentru ca oamenii să poată sta liniștiți în fața Caatedralei, chiar pe șosea. Aceași lucru s-a întâmplat și la alte biserici din oraș, acolo unde numărul credincioșilor prezenți a fost atât de mare încât s-a impus acest lucru.

Foto: Constantin Duma

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
538CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
186CititoriConectați-vă
48,300AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente