TORT DIPLOMAT
INGREDIENTE:
BLAT
0 cană de 250 ml faina
125 ml ulei
4 ouă la temperatura camerei
1 plic zahăr vanilat
1 lingura praf de copt
1 cană de 200ml zahăr
Zeamă de la o lămâie
Coajă de portocală
CREMA
Fructe din compot (ananas, cireşe. piersici)
250 g zahăr
5 gălbenuşuri
250 ml suc de fructe (zeamă din compot)
1 l frişcă bătută tare 2 plicuri de gelatină
250 ml frişcă pentru ornat
MOD DE PREPARARE
Prepararea blatului: Se bat albuşurile cu un praf de sare la care se adăugă treptat zahărul, se adăugă apoi pe rând gălbenuşurile, apoi uleiul, faina coajă de portocală şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie.Se coace la foc mediu.
Prepararea cremei: Se bate bine frişcă şi se pune la frigider. Se freacă gălbenuşurile cu zahăr la care se aduga sucul de la compot şi se pune pe aragaz la foc mic.Se amestecă gelatina cu un pic de suc de compot şi după ce a început să fiarbă compoziţia se adăugă gelatina se amesteca bine şi se mai lasa 1-2 minute pe foc fără însă ai permite să ajungă la punctul de fierbere.Se ia de pe foc şi se lăsă puţin să se răcească. Se amestecă cu frişcă şi se trece la asamblare.
Blatul se taie în două şi se pune într-o tavă pe care am tapetat-o cu folie alimentară. Foaia de blat de deasupra se pune prima apoi se aşează jumătate din cantitatea de fructe peste care se adăugă crema apoi cealaltă parte de fructe şi la urmă se pune ultima foaie de balt.Se băgă la frigider şi se lasa 3 ore.Se răstoarnă apoi pe o tavă se îndepărtează folia şi se ornează cu frişcă (eu am pus şi galzura de ciocolată).
Poftă Bună!!!
E foarte adevarat dar tinand cont ca vin sarbatorile cred ca ne putem permite si un pic de rasfat :),iar daca suntem cumpatati nu cred ca e asa un pericol:).
Mai mult decat delicios, insa o astfel de bombita calorica este la fel de periculoasa ca si o friptura din ceafa de porc. Sigur, sunt copii, sunt si multi adulti pofticiosi, vin sarbatorile, insa mare, mare grija cu aceste alimente care contin zaharuri si mai ales grasimi.