CARTOFI FRANŢUZEŞTI
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
700 g de cartofi
brânză rasă(telemea, cascaval)
4 ouă fierte
3 ouă proaspete
300 g de smântână
50 g de unt
Puţin pesmet
Sare
Piper
Mod de preparare:
Se fierb ouăle şi cartofii în coajă, Se curăţă toate. Se taie cartofii şi ouăle felii. Apoi o cratiţă sau o tavă se unge cu unt şi se presară cu puţin pesmet. Se pun pe rând cartofii felii, se presară brânză rasă, oua felii. Se repeta până se termină. Deasupra sa fie cartofi peste care se pune puţină brânză.
Din ouăle proaspete(bătute bine) şi din smântănă se face un sos. Se adaugă sare şi piper. Se toarnă sosul peste compoziţie şi se pune la cuptor până se rumeneşte deasupra.
Se serveşte cu castraveţi acri sau cu salată verde.
Alexandra Dobre