Un deputat PP-DD, mulţumit de declanşarea anchetelor în domeniul „mafiei ţigăneşti” din Timişoara. Vezi care e marea sa dezamăgire

- Advertisement -

Prezent la conferinţa de presă săptămânală, deputatul PP-DD Timiş Adrian Diaconu, a abordat unul dintre cele mai „fierbinţi” subiecte ale acestei perioade, în oraşul de pe Bega. Acesta a vorbit despre un fenomen care se întâmplă de aproape două decenii în Timişoara şi anume retrocedarea de clădiri, istorice şi nu numai, către clanurile ţigăneşti, dar şi despre scandalul dintre primarul Nicolae Robu şi „vicele” Traian Stoia. „Am asistat preţ de câteva săptămâni la un adevărat serial legat de retrocedările cu cântec către anumite clanuri. Am asistat şi la un duel între doi importanţi edili ai oraşului pe această temă. Salut cu această ocazie declanşarea anchetelor şi cercetărilor specializate asupra achiziţiilor făcute de aşa-zisa mafie ţigănească! Salut de asemenea ideea înfiinţării unei comisii specializate care ar urma să cerceteze eventualele abuzuri în cazul unor retrocedări, de altfel scandaloase, care au avut loc în spaţiul românesc intracarpatic. Mai mult, îmi ofer sprijinul total acestei comisii” a spus Diaconu.

Deputatul timişorean a ţinut să facă o observaţie pe care „nu a prea făcut-o nimeni până acum, pentru că simbolic şi nu numai, avem de-a face cu aspecte covârşitoare”. Diaconu a observat dezechilibrul total creat de aceste retrocedări, atât interetnic, cât şi prin prisma faptului că multe dintre instituţiile „centrale” au fost mutate la periferia sau în cartierele mai puţin centrale ale Timişoarei. „Înţeleg că în cazul unuia dintre clanurile care se întrec în acapararea zonei istorice a Timişoarei vorbim de peste 140 de clădiri obţinute în ultimii ani. În aceeaşi zonă centrală şi istorică a oraşului, zeci de alte clădiri au fost retrocedate fără ca măcar să fie mimat dreptul la preempţiune! Vorbim de imobile în care se aflau instituţii ale statului român – şcoli, spitale, direcţii sau filiale ale unor diverse instituţii şi aşa mai departe. Ce este covârşitor în asta? Valoarea simbolică a faptului că an de an, în ultimele peste două decenii, românii, cu tot cu instituţii ale statului român, sunt scoşi în afara zonei istorice a oraşului, către periferie. Fără ca cineva să încerce să oprească acest fenomen! Şi în pofida unei realităţi incontestabile – ne aflăm în România, iar tradiţionala bună înţelegere interetnică din Timişoara, precum şi recunoaşterea faptului că aproximativ 85% dintre locuitorii oraşului sunt români, poate ar fi trebuit să ducă la o cu totul altă situaţie. Una din care să lipsească evacuările dramatice sau plata unor chirii piperate de către instituţii ale unui stat în care trăim cu toţii!” a adăugat Diaconu.

Politicianul are de gând să „ţină aproape” de acest subiect avâmd în plan să monitorizeze acest fenomen, chiar dacă nimănui nu îi pasă, în Timişoara, de simboluri. „Vă asigur că voi urmări îndeaproape acest fenomen precum şi rezolvarea corectă a cazurilor alarmante şi abuzive din Timişoara! Astăzi, tragem un semnal de alarmă. În practică, va fi unul simbolic. Pentru că nimănui nu pare să îi mai pese în acest oraş de aspecte sociale, sensibilităţi, simboluri, sau realităţi, fie ele demografice sau istorice” a încheiat deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie