Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Măsura guvernului care ar putea lăsa timișorenii fără gratuități și ajutoare sociale

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Modificările Codului Fiscal şi reducerea cotei impozitului pe venit ar putea duce la o reducere a bugetului Timişoarei cu circa 35%. Asta susţine primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care săptămâna trecută a atenţionat că urbea de pe Bega riscă să rămână fără bani de investiţii. Dacă guvernul PSD nu decide creşterea cotei alocate administraţiilor locale din taxele şi impozitele colectate, mulţi timişoreni riscă să rămână fără gratuităţile plătite de la bugetul local. Pe listă se află cei care beneficiază de diverse gratuităţi pe vehiculele RATT sau cei care beneficiază de ajutoare sociale. Primăria Timişoara nu a luat însă o decizie în acest sens.

„Încă odată, eu nu contest în bloc prevederile acestei ordonanţe, ca liberal nu am cum să fiu împotriva reducerii impozitului pe venit de la 16% la 10% pentru că eu sunt adeptul fiscalităţii cât mai reduse. Numai că această măsură a reducerii impozitului pe venit ar fi trebuit să fie însoţită de creşterea cotei părţi din impozitul colectat pe raza unităţii teritoriale care rămâne la primării. (…) Trebuia să crească cu vreo 3% rata numai când au crescut salariile. Creşterea ar fi trebuit să fie la 66,8%. Care e noutatea pe care am aflat-o de la colegul pe care îl apreciez foarte mult Mihai Chirica, este membru PSD, dar este un om pe care îl văd raţional în abordări. Este o hotărâre de guvern din 2017, nu am reţinut din ce lună, care prevede că impozitul pe venit rămâne în totalitatea sa la autorităţile publice locale”, a declarat primarul Nicolae Robu.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore