Activitate de excepţie: Teatrul Naţional din Timişoara, distins cu trei premii la Gala UNITER

- Advertisement -

Seară specială pentru Teatrul Naţional Timişoara, care, ieri, a primit nu mai puţin de trei premii în cadrul Galei UNITER. Teatrului Național din Timișoara i-a fost decernate Premiul special pentru proiecte inedite şi realizări remarcabile, Premiul special pentru o viaţă dedicată Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara şi Premiul pentru întreaga activitate – Critică și istorie teatrală.

Senatul UNITER a acordat teatrului timișorean Premiul special pentru proiecte inedite şi realizări remarcabile, pentru unul dintre cele mai ambițioase proiecte de infrastructură culturală din România ultimilor 25 de ani: Sala 2. Din 2016, la opt ani după transformarea fostului manej imperial într-o modernă sală de teatru, Teatrul Național a făcut un al doilea pas istoric, transformând Sala 2 în primul său spațiu exclusiv, prin trecerea sa în patrimoniul Ministerului Culturii și administrarea teatrului. Managerul teatrului Ada Hausvater a primit premiul chiar de la primarul Nicolae Robu.

”Felicit pentru acest premiu publicul, care a dovedit de șapte ani de când am renovat Sala 2, că este un loc important, în care se poate crea fascinant. Felicit echipa Teatrului Național din Timișoara, care în toți acești șapte ani a lucrat aici. Și nu în ultimul rând, felicit toate autoritățile care înțeleg și vor înțelege cât de important este să finanțezi cultura”, a spus Hausvater.

Un al doilea premiu special acordat de Senatul UNITER a fost acordat actriței Irene Flamann Catalina „pentru o viaţă dedicată Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara”. Premiul i-a fost înmânat de actorul Ion Rizea. Cel de-al treilea premiu cu rezonanță pentru Naționalul timișorean a fost Premiul pentru întreaga activitate – Critică și istorie teatrală. În discursul său, actorul Victor Manovici a vorbit despre cariera Marianei Voicu, autoarea Istoriei Teatrului Național „Mihai Eminescu” – 1945-2005, dar și despre puterea ei și loialitatea față de teatrul în care și-a scris destinul profesional și uman.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare