Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Adio Kanal D? Postul renunta la regimul ”must carry” si ar putea disparea din grilele operatorilor de cablu

- Advertisement -

După aproape 12 ani de la lansare și o poziție consolidată pe piața media din România, Kanal D își schimbă strategia de distribuție și renunță la regimul ”must carry”, o dată cu intrarea în 2019.

Noul an ar putea aduce o modificare radicală în grilele operatorilor de cablu TV. Motivul? Ieșirea postului Kanal D din regimul ”must carry”, sau, mai simplu: ieșirea din lista posturilor libere la retransmisie. Anunțul a fost confirmat și de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA).

Telespectatorii vor putea urmări în continuare programele Kanal D preferate numai în situația în care care operatorii de cablu tv vor fi dispuși să plătească pentru a putea retransmite canalul deținut de turcii de la Dogan Sirketler Grubu Holding AS, canal lansat în țara noastră pe data de 18 februarie 2007.

Reprezentanții postului tv își susțin poziția prin faptul că programele Kanal D au ”crescut” în audiențe an de an, ”devenind astăzi una dintre stațiile din top trei televiziuni generaliste din România. Kanal D se află adesea pe primul și pe al doilea loc în topul audiențelor, prin programele de succes difuzate în diferite intervale orare”.

Printre posturile TV care au ieșit din regimul ”must carry” de-a lungul anilor se regăsesc Pro TV (ieșit în 2013), Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel și ZU TV (2018).

Lista posturilor libere la retransmisie, în acest moment, cu acoperire națională, sunt: TVR 1, TVR 2, TVR 3 și stațiile regionale ale postului public, Romania TV, Prima TV, Național TV, B1 TV, Realitatea TV, Digi 24, Favorit TV, Kiss TV, Trinitas, Taraf TV, U TV, TV H, Național 24 Plus, Music Channel, Inedit TV, Hit Music, Neptun TV, Nașul TV, Speranța TV, TVSudEst, Alfa și Omega, Credo TV, Travel Mix, Telestar 1, eStrada, TV5 și Moldova 1.

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore