Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

ALERTĂ! Copii RĂPIȚI de lângă Timișoara. Vezi câte forțe de căutare-salvare intră ”pe fir”!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Sâmbătă, 12 iulie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, efective ale Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Banat”, Grupării  Mobile de Jandarmi Timişoara, parteneri publici/privaţi şi voluntari vor desfăşura o acţiune de simulare a unui caz de răpire copil.

Obiectivul principal al acţiunii îl reprezintă  creşterea gradului de încredere al cetăţenilor în autorităţile publice competente în  gestionarea situaţiilor de criză de natura celor simulate, pentru întărirea, astfel, a climatului de siguranţă publică. 

La data de 12 iulie a.c., între orele 17.30-20.00, în incinta bazei de agrement Monte Carlo, din comuna Şag, va avea loc o simulare a unei situaţii de criză prevăzută în Mecanismul Naţional ,,ALERTĂ RĂPIRE COPIL!”.

,,ALERTĂ RĂPIRE COPIL” este un mecanism naţional de alertare a populaţiei în cazul răpirii sau dispariţiei unui copil, în împrejurări în care viaţa sau sănătatea acestuia este pusă în pericol, o campanie iniţiată de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în parteneriat cu Ministerul Public şi Centrul Focus, în cadrul proiectului CALLERT, cofinanţat de Comisia Europeană.

Acţiunea vizează simularea unui caz de răpire copil, având ca scop evaluarea reacţiei cetăţenilor în cazul declanşării unei alerte de acest gen, viteza de reacţie a partenerilor publici şi privaţi, aflaţi pe raza judeţului nostru, precum şi cea a voluntarilor care doresc să ne acorde sprijin în astfel de situaţi.

La aceste activităţi participă poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, efective din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Banat” al Judeţului Timiş, Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, partenerii publici ( Primăria Municipiului Timişoara, prin Formaţiunea de Intervenţie Rapidă pe Bază de Voluntariat SALVO Timişoara, Universitatea de Vest Timişoara, Teatrul Naţional Timişoara, Primăria Comunei Şag, Căpitănia Timişoara, Administraţia Bazinală de Apă Banat, Regia Autonomă de Transport Timişoara, Compania Naţională Poşta Română – Oficiul Judeţean de Poştă Timiş) şi partenerii privaţi ( Imprimeria Mirton, Clubul Banat Wings, West Yacht Club, Grupa de Pompieri Voluntari ai Comunei Şag, BEGA Group – Verde pentru Biciclete, Organizaţia Salvaţi Copiii- Filiala Timişoara, S.C.M. Neuromed, S.C. K2M LOTUS S.R.L., vânători din Grupa Căpriorul Birda, S.C. SGS ENERGY PROTECT S.R.L., S.C. A.S.K. TIM S.R.L.,S.C KELLY IMAGE S.R.L., S.C. MERCK ROMANIA S.R.L., HOUSTON  N.P.A., S.C. GRUP MAPAN S.R.L., Centrul de Strategii Aplicate, ASCENT Soft).

În aceeaşi zi, începând cu orele 13.30, Formaţiunea de Intervenţie Rapidă pe bază de Voluntariat Salvo Timişoara organizează, în locaţia respectivă, un curs de prim-ajutor gratuit la care sunt invitaţi să participe toţi cei interesaţi.

Având experienţa acţiunii desfăşurate anul trecut, dorim să evidenţiem faptul că un rol major îl are feedback-ul pozitiv din partea mass-mediei, determinând ca, în acest an, un număr mai mare de parteneri publici şi privaţi să îşi anunţe participarea voluntară.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=JG-6Q4W0sHM&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

VIDEO Sistemul de management al traficului din Timișoara, INUTIL împotriva șoferilor din cauza IPJ

Sistemul integrat de management al traficului din Timișoara se dovedește a fi o investiție...

ISU Timis a fost dotat cu doua autospeciale si sapte barci pneumatice noi FOTO

Două autospeciale de stingere cu apă și spumă și șapte bărci pneumatice de salvare...

FOTO/VIDEO Tiganii din Timisoara circula ILEGAL ”fara numar”, spre NEPASAREA Politiei

Sute de mașini conduse de rromi pot fi zărite în această perioadă în Timișoara,...