Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Euro se menţine peste 4,39 lei

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Cursul euro a crescut, pentru a doua zi consecutivă, de la 4,3902 la 4,3920 lei, mai sus cu circa jumătate de ban faţă de începutul săptămânii. Şedinţa s-a deschis la valori apropiate de cele de la închiderea de marţi, la 4,3850 – 4,3870 lei, după care euro a crescut până la 4,3940 lei, maximul zilei. La ora 14:00 transferurile, al căror volum a fost mai ridicat, se realizau la 4,3890 – 4,3910 lei. Evoluţia leului va rămâne una calmă şi în şedinţele următoare, care este specifică lunilor de vară.

Cursul dolarului american a coborât de la 3,2286 la 3,2262 lei, consecinţă a evoluţiei perechii euro/dolar, iar francul elveţian a crescut de la 3,6123 la 3,6138 lei.

Monedele din regiune se apreciau ieri în faţa euro. Cea poloneză se întărea la 4,123 – 4,133 zloţi, iar cea maghiară, care a înregistrat în ultimele săptămâni o scădere de peste 2%, se aprecia la 308,8 – 309,6 forinţi.

Perechea euro/dolar urca ieri la 1,3603 – 1,3626 dolari, investitorii fiind prudenţi în aşteptarea publicării minutelor ultimei întâlniri a comitetului de politică monetară a Rezervei Federale americane (FOMC). Acestea ar urma să clarifice perioada anului viitor în care dobânzile din SUA vor reîncepe sî crească, în acest moment ele situându-se aproape de 0%.

În piaţa la termen de la Sibiu, euro se tranzacţiona pe septembrie la 1,3616 – 1,3618 dolari iar uncia de aur cu scadenţa luna viitoare urca la 1.322 – 1.325 dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

DGASPC Timis organizeaza un nou curs de formare a asistentilor maternali profesionisti

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiş va organiza un nou...

Înalta Curte de Casație și Justiție trimite BCR la negociere cu clienții care au câștigat procesul pe clauze abuzive

Curtea Supremă spune că dobânda de referință variabilă a BCR e abuzivă și trebuie...

Moş Crăciun nu a adus daruri leului

Creşterea cererii de valută a împins în sus mediile principalelor monede, cu excepţia celei...