politia-amenda-buletin-permis-de-conducere

În weekend-ul 20-22 februarie 2015, poliţiştii timişeni au întreprins, în Timişoara şi comunele Săcălaz, Sânandrei şi Peciu Nou, măsuri pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică corespunzător, în vederea prevenirii activităţilor infracţionale şi creşterii vizibilităţii elementului poliţienesc.

Oamenii legii au organizat activităţi cu caracter preventiv-reactiv, la care au participat efective de poliţie de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi jandarmi. Oamenii legii au acţionat pentru identificarea persoanelor pretabile la săvârşirea de infracţiuni stradale cu sau fără violenţă, identificarea persoanelor urmărite în temeiul legii, bunurilor ce pot proveni din săvârşirea de infracţiuni sau care pot să folosească la săvârşirea de infracţiuni, precum şi combaterea tuturor faptelor antisociale.

Astfel, au fost legitimate aproape 200 de persoane şi verificate în baza de date peste 300 de autovehicule. Toate efectivele au aplicat 79 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, nerespectarea prevederilor Legii 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români şi pentru încălcarea normelor rutiere. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de aproape 25.000 de lei.

Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 10 permise de conducere şi retrase 5 certificate de înmatriculare.