Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Ana Brichall cere stoparea violențelor de la Kiev

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

După ce Traian Băsescu și Victor Ponta au cerut încetarea violențelor de pe Euromaidanul de la Kiev, astăzi, Ana Birchall, secretar al Comisiei pentru afaceri europene, și-a exprimat compasiunea pentru victime și a transmis condoleanțe familiilor celor dispăruți.

„Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor urmăreşte cu maximă îngrijorare escaladarea violenţelor comise de autorităţile din Ucraina împotriva manifestanţilor în ultimele 48 de ore.Ne exprimăm compasiunea faţă de victime şi transmitem condoleanţele noastre familiilor şi apropiaţilor celor dispăruţi.”

Cu această ocazie, deputatul PSD a ales să facă un apel către Kiev prin care să adopte măsuri de stopare a violenței și salută poziția adoptată de ONU și de UE care au cerut desfășurarea unor anchete independente pentru a se găsi vinovații victimelor din centrul Kievului:

„Facem pe această cale un apel către autorităţile de la Kiev, să adopte de urgenţă măsurile necesare pentru stoparea violenţelor şi oprirea vărsării de sânge şi pentru identificarea unor soluţii politice pentru rezolvarea diferenţelor prin reluarea dialogului. „Armistiţiul” anunţat în seara de 19 februarie, nu este suficient. Am urmărit cu maximă atenţie şi speranţă progresele Ucrainei în relaţiile cu Uniunea Europeană, inclusiv evoluţiile din cadrul Parteneriatului Estic şi respectăm aspirațiile forțelor politice și ale cetățeniilor Ucrainei care doresc reluarea procesului de integrare europeană. Salutăm poziţia adoptată şi mesajele transmise de oficialii Uniunii Europene, de Secretarul General ONU şi de secretarul general al NATO şi sprijinim misiunea miniştrilor de externe ai Franţei, Germaniei şi Poloniei, care vor fi prezenţi la Kiev, azi 20 februarie” a declarat deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Drumul din Dumbravita spre A1 se va largi la patru benzi cu bani de la UE. Proiectul va dura 4 ani!

Este oficial, drumul din Dumbrăvița care leagă Timișoara de Autostrada A1 va fi lărgit...

CJ Timis, proiecte la ADR Vest. Ce drumuri intra in reparatii cu bani de la Uniunea Europeana

Peste 100 de milioane de lei - atât speră să obțină Consiliul Județean Timiș...

Undă verde de la Ministerul Dezvoltării. Primăria Timișoara poate accesa 53 de milioane de la UE

Timișoara poate depune proiecte pentru finanțare europeană, pe ciclul 2014 – 2020. Primarul Nicolae...