AcasăStiriAna Brichall cere stoparea violențelor de la Kiev

Ana Brichall cere stoparea violențelor de la Kiev

După ce Traian Băsescu și Victor Ponta au cerut încetarea violențelor de pe Euromaidanul de la Kiev, astăzi, Ana Birchall, secretar al Comisiei pentru afaceri europene, și-a exprimat compasiunea pentru victime și a transmis condoleanțe familiilor celor dispăruți.

„Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor urmăreşte cu maximă îngrijorare escaladarea violenţelor comise de autorităţile din Ucraina împotriva manifestanţilor în ultimele 48 de ore.Ne exprimăm compasiunea faţă de victime şi transmitem condoleanţele noastre familiilor şi apropiaţilor celor dispăruţi.”

Cu această ocazie, deputatul PSD a ales să facă un apel către Kiev prin care să adopte măsuri de stopare a violenței și salută poziția adoptată de ONU și de UE care au cerut desfășurarea unor anchete independente pentru a se găsi vinovații victimelor din centrul Kievului:

„Facem pe această cale un apel către autorităţile de la Kiev, să adopte de urgenţă măsurile necesare pentru stoparea violenţelor şi oprirea vărsării de sânge şi pentru identificarea unor soluţii politice pentru rezolvarea diferenţelor prin reluarea dialogului. „Armistiţiul” anunţat în seara de 19 februarie, nu este suficient. Am urmărit cu maximă atenţie şi speranţă progresele Ucrainei în relaţiile cu Uniunea Europeană, inclusiv evoluţiile din cadrul Parteneriatului Estic şi respectăm aspirațiile forțelor politice și ale cetățeniilor Ucrainei care doresc reluarea procesului de integrare europeană. Salutăm poziţia adoptată şi mesajele transmise de oficialii Uniunii Europene, de Secretarul General ONU şi de secretarul general al NATO şi sprijinim misiunea miniştrilor de externe ai Franţei, Germaniei şi Poloniei, care vor fi prezenţi la Kiev, azi 20 februarie” a declarat deputatul.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente