Telecitire-Aquatim

Compania locală Aquatim anunță că pe 95% din branșamentele de apă ale timișorenilor au fost instalate deja contoare cu citire la distanță. Montarea acestora a demarat începând din anul 2008, în tranșe anuale, iar în acest an au fost montate deja peste 9.300 din tranșa de 9.500 de contoare cât era prevăzut.

Ca în toate campaniile anuale precedente, Aquatim anunță clienții prin notificări scrise care este data programată pentru înlocuirea contorului. ”Rugăm clienții să colaboreze cu angajații societății, pentru ca montarea noilor dispozitive să decurgă rapid și eficient, în zilele stabilite și anunțate din timp”, susține conducerea companiei locale.

Contoarele cu citire la distanță sunt o investiție avantajoasă pentru companiile de apă, dar și pentru consumatori. Dispozitivele sunt prevăzute cu module radio, care permit citirea consumurilor de la o distanță de maxim 200 de metri și furnizează date corecte, fără erori. Astfel, consumul înregistrat poate fi citit cu regularitate, chiar și atunci când angajații Aquatim nu au acces la contor, iar facturarea se face pe baza consumului real, nu a unor estimări. Înregistrările contoarelor sunt stocate în baze de date, ceea ce face mai ușor pentru compania de apă să depisteze consumurile neobișnuit de mari, care ascund eventuale defecte ale rețelelor interioare.

Aria de operare a societății Aquatim acoperă 100 de localități din județul Timiș, unde sunt montate peste 60.000 de contoare, din care 27.800 în Timișoara. Gradul de contorizare este de 100% în Timișoara și peste 95% în toată aria de operare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here