Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Cinci soluţii pentru amenajarea şi organizarea băilor mici

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Cum să fac să obţin maximum de confort cu minimum de efort în baia mea mică? Dacă îţi sună cunoscută această întrebare, probabil că şi tu te numeri printre posesorii unui grup sanitar cu suprafaţă redusă, care pare a fi extrem de greu de amenajat.

Cea mai importantă etapă în amenajarea unei băi mici este configurarea eficientă a celor câteva obiecte sanitare indispensabile şi dotarea micului spaţiu cu mici piese de mobilier şi accesorii utile în depozitarea şi organizarea produselor de igienă. Despre toate acestea vom vorbi în articolul de astăzi, structurând informaţiile în 5 soluţii practice, bune de pus în practică la renovarea şi reamenajarea unei băi de mici dimensiuni.

1. Gresie, faianţă şi alte finisaje albe

Înainte de toate, ar trebui stabilită paleta cromatică a viitorului decor. Pentru crearea iluziei vizuale de spaţiu mărit ar trebui să eviţi cu orice preţ finisajele în nuanţe închise şi să te orientezi spre cele cât mai deschise. Dintre toate opţiunile posibile, gresia şi faianţă albe, cu finisaj lucios, sunt poate cele mai recomandate în amenajarea unei băi mici. Iar dacă te gândeşti că folosindu-le te vei alege cu o baie care să-ţi amintească de grupurile sanitare din spitale, aminteşte-ţi că există o mulţime de accesorii colorate de care te poţi ajuta pentru a schimba atmosfera din interiorul acestei încăperi. În locul faianţei obişnuite poţi alege placarea pereţilor cu panouri din sticlă, cu mozaic sau cu lambriu din plastic alb, fiecare dintre finisajele amintite contribuind la compunerea unui anumit stil de amenajare.

2. Obiecte sanitare pe măsură băii

Dacă baia ta este mică, ar trebui să faci uitată orice idee legată de achiziţionarea unei căzi mari de tip jacuzzi, în cazul în care nu vrei ca aceasta să fie şi singurul obiect sanitar al acestei încăperi. În schimb, orientează-te spre modele mici, ergonomice, care ocupa cât mai puţin spaţiu. Astfel că, în locul unei cazi obişnuite, poţi cumpăra o cadă de 120 cm lungime sau o poţi înlocui cu o cabină de duş. Vezi de ce sunt de preferat cabinele de duș fără cadă, dar și care sunt celelalte soluții pe casadex.ro.

Foto:foche.net

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore