Aquatim ”mută” lucrările la sistemele de alimentare cu apă și canalizare de pe o parte pe cealaltă a Bulevardului Dragalina

Date:

Pe porțiunea respectivă a bulevardului, circulaţia rutieră va fi restricţionată total, timp de aproximativ două luni. Pe durata desfășurării lucrărilor, circulația rutieră se va desfășura doar pe partea opusă, unde tocmai au fost finalizate lucrările de reabilitare a sistemului de canalizare și de alimentare cu apă. Aceste reabilitări sunt necesare datorită vechimii mari a conductelor de apă şi canalizare din această zonă.

Cetăţenii care locuiesc în zona unde se desfășoară lucrările sunt sfătuiți să îşi parcheze maşinile pe străzile alăturate pentru a evita accidentele. De asemenea, pietonii sunt rugaţi să traverseze şanţurile doar pe podeţele special amenajate.

Lucrările fac parte din proiectul ”Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş”, proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu.

Valoarea totală a proiectului este de 509.635.639 lei (118.871.000 Euro) din care: 73,93% sunt fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% este asigurat de Aquatim SA, 11,30% de la bugetul de stat şi 1,73% de la autorităţile locale (Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara). În judeţul Timiş sunt vizate, în principal, următoarele investiţii: şapte staţii noi de epurare a apelor uzate, trei staţii noi de tratare a apei potabile, extinderea şi reabilitarea sistemelor de canalizare (aproximativ 200 km) şi a reţelelor de alimentare cu apă (aproximativ 100 km).

Localităţile incluse în proiect: Timişoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buziaş, Gătaia, Recaş, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin. În urma investiţiilor, gradul de acoperire a serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare în localităţile incluse în proiect va creşte considerabil, iar calitatea serviciilor prestate se va conforma cerinţelor UE.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare