Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Arhitectul Şef al Casei Poporului Anca Petrescu, a decedat la spitalul Floreasca din Bucureşti

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă

Anca Petrescu a fost arhitectul şef al clădirii Casa Poporului care găzduieşte în prezent Parlamentul României. Imensa clădire a fost denumită internaţional ca un tort imens şi Stalinist. Casa Poporului este a doua cea mai mare clădire administrativă din lume, după clădirea Pentagonului din Statele Unite ale Americii.

Doamna Anca Petrescu a fost numită şef arhitect în 1978 şi a lucrat la palat până în momentul accidentului său din septembrie care a lăsat-o în comă. Într-un interviu accordat Associated Press, aceasta a declarat că inspiraţia sa nu a fost arhitectura nord-coreeană, ci Palatul Buckingham din Londra şi Palatul Versailles de lângă Paris.

Anca Petrescu a decedat, ieri miercuri – 30 octombrie, la spitalul Floreasca din Bucureşti la vârsta de 64 de ani. Ea s-a aflat în comă încă din luna Septembrie după un accident de maşină.

Sursa foto: realitateatv

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare