Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

ATENŢIE la „Virusul Poliţia Română”! Cum să vă feriţi de cele mai noi metode de fraudare de pe internet

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Zilele trecute am asistat la o premieră negativă în plan naţional (cel puţin), deoarece nu s-a mai auzit până acum ca un virus care circulă on-line să fi împins pe cineva la crima şi mai apoi la sinucidere.

Una dintre cele mai cunoscute metode de păcălire, în România, este infamul virus „Poliţia Română”. Au păţit-o deja mii de români care navigau pe site-uri de adulţi şi nu numai. Ameninţaţi cu amenzi uriaşe (de ordinul zecilor de mii de lei), mulţi au plătit chiar deblocarea. Hoţii au strâns până acum sute de mii de euro.

Cel mai recent caz a implicat Inspectoratul General al Poliţiei şi o cunoscută firmă specializată în securitate informatică. Au găsit server-ul de unde se propaga virusul, dar îl vedem acum lovind din nou. Din informaţiile noastre se fac mii de euro pe zi din acest model de ţeapă. Important de ştiut este că POLIŢIA NU TRIMITE AMENZI PRIN INTERNET ŞI NU BLOCHEAZĂ CALCULATOARELE de la distanţă scrie stirileprotv.ro/ilikeit.

Din nefericire, această metodă de fraudare nu este singulară. Mai există cel puţin două metode de fraudare în circulaţie. Metoda Western Union (atunci când găseşti un „chilipir” de vânzare pe internet şi eşti păcălit să trimiţi bani prin Western Union, fără ca tu să vezi dacă există în realitate produsul cumpărat cu adevărat) şi metoda cu banii falşi. Această ultimă metodă este aplicată în cazul celor care vor să vândă pe internet şi devin victime ale unor tranzacţii cu bani falşi, avertizează Poliţia Română, mai scrie aceeaşi sursă.

Foto:wapstar.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Amenzi de peste 60.000 de lei date de poliţişti, în câteva ore! Au fost reţinute şi 31 de permise de conducere

Poliţiştii rutieri au acţionat ieri, în intervalul orar 10:00-18:00, atât în municipiul Timișoara, cât...

O nouă acțiune de deratizare la Timișoara, în perioada 15-30 noiembrie!

Primăria Timişoara anunță că, în perioada 15 – 30 noiembrie, se va desfășura o...

Flagrant video! Timișoara, raiul hoților și spărgătorilor care acționează la lumina zilei

Ca la noi, la nimeni! Cam așa arata viața de zi cu zi într-o...