Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Atenţie MAXIMĂ în judeţul Hunedoara. E plin de VIPERE!

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

„Excursioniştii trebuie să cunoască pericolul pe care îl reprezintă viperele în această perioadă, modalităţile de prevenire a atacului acestora şi care sunt primele măsuri de ajutor care trebuie luate în caz de muşcătură. Din luna iunie şi până în august ele îşi perpetuează specia şi sunt extrem de periculoase”, se arată într-un comunicat al DSP Hunedoara.

Turiştilor li se recomandă să poarte bocanci de munte, chiar dacă afară temperatura este ridicată, şi să fie atenţi pe unde calcă. De asemenea, aceştia sunt avertizaţi asupra faptului că nu e indicat să ridice pietre mari întrucât sub acestea se pot afla şerpi, iar dacă se află într-o zonă cu vegetaţie înaltă, să lovească uşor plantele cu un băţ, astfel vipera urmând să părăsească locul respectiv.

În cazul în care un turist este muşcat accidental de o viperă, victima va trebui să primească un tratament cu ser antiviperin. Oamenii sunt sfătuiţi să ceară ajutor la numărul de urgenţă 112, iar persoana în cauză să fie transportată la spital. În judeţul Hunedoara serul antiviperin se află în stoc la spitalele din Deva, Hunedoara, Petroşani, Haţeg, Orăştie şi Vulcan.

DSP Hunedoara susţine că riscurile de deces ca urmare a unei muşcături de viperă sunt extrem de mici, motivul fiind legat de faptul că jumătate dintre muşcături sunt „uscate”, fără inoculare de venin.

Viperele pot fi întâlnite în Masivul Retezat, pe Defileul Jiului și în zona Cetății Deva. Viperele se deosebesc de ceilalți șerpi prin corpul scurt și gros, cu o coadă care se termină brusc. Reptilele prezintă pe spate un desen în zigzag, iar pe cap un semn în forma literei V întors, aminteşte agerpres.ro.

foto:mrwallpaper.com

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore