Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalAtenţie MAXIMĂ în judeţul Hunedoara. E plin de VIPERE!

Atenţie MAXIMĂ în judeţul Hunedoara. E plin de VIPERE!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

„Excursioniştii trebuie să cunoască pericolul pe care îl reprezintă viperele în această perioadă, modalităţile de prevenire a atacului acestora şi care sunt primele măsuri de ajutor care trebuie luate în caz de muşcătură. Din luna iunie şi până în august ele îşi perpetuează specia şi sunt extrem de periculoase”, se arată într-un comunicat al DSP Hunedoara.

Turiştilor li se recomandă să poarte bocanci de munte, chiar dacă afară temperatura este ridicată, şi să fie atenţi pe unde calcă. De asemenea, aceştia sunt avertizaţi asupra faptului că nu e indicat să ridice pietre mari întrucât sub acestea se pot afla şerpi, iar dacă se află într-o zonă cu vegetaţie înaltă, să lovească uşor plantele cu un băţ, astfel vipera urmând să părăsească locul respectiv.

În cazul în care un turist este muşcat accidental de o viperă, victima va trebui să primească un tratament cu ser antiviperin. Oamenii sunt sfătuiţi să ceară ajutor la numărul de urgenţă 112, iar persoana în cauză să fie transportată la spital. În judeţul Hunedoara serul antiviperin se află în stoc la spitalele din Deva, Hunedoara, Petroşani, Haţeg, Orăştie şi Vulcan.

DSP Hunedoara susţine că riscurile de deces ca urmare a unei muşcături de viperă sunt extrem de mici, motivul fiind legat de faptul că jumătate dintre muşcături sunt „uscate”, fără inoculare de venin.

Viperele pot fi întâlnite în Masivul Retezat, pe Defileul Jiului și în zona Cetății Deva. Viperele se deosebesc de ceilalți șerpi prin corpul scurt și gros, cu o coadă care se termină brusc. Reptilele prezintă pe spate un desen în zigzag, iar pe cap un semn în forma literei V întors, aminteşte agerpres.ro.

foto:mrwallpaper.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Accident tragic. Un barbat a murit, iar sotia si cei trei copii, din care un bebelus, sunt in stare grava

Tragedie în Timiș, înainte de sărbători. Un accident cumplit s-a petrecut în urmă cu...

Protocol de colaborare pentru intervenţii la accidente pe A1! Ce au decis ISU Timiş, Hunedoara şi Arad

Intervenţiile la accidentele care au loc pe autostrada A1 se vor face în baza...

Ministrul Transporturilor, anunţ despre autostrada Lugoj -Deva: „În intervalul 6 – 10 februarie vom avea această recepţie şi vom putea da în folosinţă cei...

Lotul de 15 kilometri din autostrada Lugoj-Deva, finalizat, dar nerecepţionat la finele anului 2016...