Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Lucrările din Centrul Istoric închid încă patru străzi. Restricţiile debutează săptămâna viitoare

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Timişoara este sufocată, la nivel de trafic rutier, de şantierele de mari dimensiuni care au acaparat parte din nodurile rutiere importante ale oraşului. Un astfel de punct fierbinte îl reprezintă, fără îndoială, Zona Cetate care a intrat, încă din noiembrie 2013, într-un amplu proiect de reabilitare. La data de 18 noiembrie 2013 a fost restricţionată circulaţia rutieră în întreaga zonă în care se derulează lucrările din acest proiect, iar Piaţa Libertăţii, Gen. Praporgescu, E. Caruso, Strada fără nume, Piaţa Sf. Gheorghe, Mercy au fost închise circulaţiei rutiere. Lucrările au avansat şi se impun restricţii noi, care vor fi aplicate peste numai câteva zile.

Cercetarea în şantierele arheologice deschise anul trecut este în curs de finalizare. Astfel, continuă cercetarea arheologică de pe strada Mercy, iar pe str. L. Blaga a fost deschis un nou şantier de cercetare arheologică, circulaţia rutieră fiind oprită complet. Se deschide un nou şantier arheologic şi în Piaţa Unirii, unde s-a trecut la decopertare, fiind scoase pietrele de dalaj, sortate, curăţate, inventariate şi depozitate. Parcarea temporară din Piaţa Unirii va rămâne deocamdată accesibilă şi se va putea circula cu maşina prin faţa Palatului Baroc, anunţă Primăria Timişoara.

În perioada următoare se deschid aşadar şantiere de cercetare arheologică în Piaţa Unirii şi vor începe lucrări de reabilitări în regim de supraveghere arheologică pe străzile: Eugeniu de Savoya, Griselini, Traian Doda, Radu Negru. Aceste străzi vor fi închise circulaţiei rutiere. Pe strada Vasile Alecsandri se va permite circulaţia rutieră pe tronsonul Mărăşti-Gheorghe Lazăr pe ambele sensuri pentru toate vehiculele, dar pe tronsonul dintre Gheorghe Lazăr-Piaţa Libertăţii vor circula doar vehiculale aparţinând riveranilor şi cele ce deservesc zona de lucrări. Pe tot traseul străzii V. Alecsandri va fi interzisă oprirea, întrucât accesul vehiculelor care transportă materiale de construcţie se face pe această stradă.

În săptămâna ce începe mâine se va proceda la montarea noilor semne de circulaţie rutieră, informează Direcţia de Comunicare a Primăriei Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Atracții turistice din Timișoara pentru toamna aceasta

Nu mai este un secret că orașul Timișoara este unul dintre cele mai vechi...

A sasea editie a Zilei Serviciilor Publice, sarbatorita in Piata Unirii din Timisoara

Sâmbătă, 19 octombrie 2019, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, vă invită în Piaţa...

Timisoara: LUMINA UNIRII – un spectacol pe parcursul a trei seri, despre istoria orasului

Piața Unirii din Timișoara este la finalul lunii septembrie locul de desfășurare, dar și,...