organele-statului-abuzul-transplanturilor-in-china_1_fullsize

Cartea „Organele statului- Abuzul transplanturilor din China” este o compilaţie de eseuri care abordează din unghiuri diferite tema abuzurilor în domeniul transplanturilor de organe din China. Eseurile includ declaraţii ale martorilor, informaţii oficiale, statistici, date cronologice şi analize în profunzime ale situaţiei din China. Cartea merge mai departe ilustrând modul în care practicile lipsite de etică afectează defapt standardele etice în restul lumii şi, în acelaşi timp, punctele de vedere ale autorilor ce dezvăluie modalităţi de combatere a abuzului în materie de transplanturi.

Volumul este redactat de către autori de pe 4 continente, din 7 ţări, din differite medii profesionale

China se situează pe al doilea loc în lume ca număr de transplanturi de organe efectuate anual cu toate că în această ţară nu există un program public de domare adecvat sau un sistem de repartizare a organelor iar populaţia chineză are o aversiune culturală faţă de donarea de organe. Cartea arată că după anul 1999, s-a înregistrat o creştere exponenţială în ceea ce priveşte transplanturile din China, zeci de mii de practicanţi fiind închişi.

Operă a stârnit reacţii la nivel mondial, în Spania a dus la modificarea codului penal în sensul de a-i pedepsi pe cei care obţin un organ fiind conştienţi de faptul că a fost obţinut prin mijloace ilegale, în Israel, a fost adoptată o nouă lege în ceea ce priveşte transplanturile, descurajând pacienţii să meargă în China.

Cartea „Organele statului- Abuzul transplanturilor din China” urmează să fie lansată luni, 28 octombrie, începând cu orele 17:00 la salonul Vega din incinta Bastionului.