Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Azi SĂRBĂTORIM Transportul Public Local. 145 de ani de la inaugurarea tramvaiului tras de cai, la Timișoara

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
9.5 ° C
10.6 °
8.1 °
80 %
2.1kmh
0 %
lun
23 °
mar
25 °
mie
26 °
joi
23 °
vin
21 °

Regia Autonomă de Transport Timişoara (RATT) invită toți timișorenii astăzi, 8 iulie 2014, începând cu ora 11:00, la sediul acesteia situat pe Bulevardul Take Ionescu, nr. 56 la cea de-a IV-a ediţie a Zilei Transportului Public Local.

Evenimentul marchează împlinirea a 145 de ani de la punerea în funcţiune a primului tramvai tras de cai de pe teritoriul actual al României, care a ieşit pe traseu în 8 iulie 1869.

Invitaţii speciali ai acestei zile sunt trupa Peregrinii, care vor susţine un concert în aer liber la acest moment aniversar. Trupa interpretează melodii autentice, salvate astfel de la uitare, care ilustrează momentele importante ale istoriei oraşului pe care îl iubesc.

În 1868 s-a înregistrat „Societatea de tramvai cu cale ferată din Timișoara”, pentru ca, în urmă cu 145 de ani, mai exact pe data de 8 iulie 1869, să fie pus în funcțiune prima linie de tramvai cu cai. Tramvaiul cu tracțiune electrică avea să fie pus în funcțiune în anul 1899.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare