Baut, drogat si cu gura mare! Asa l-au prins politistii pe un conducator auto, la Timisoara VIDEO

- Advertisement -

Pe parcursul weekend-ului recent încheiat, polițiștii rutieri au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 300 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați.

Printre aceștia, un tânăr băut și drogat, care le-a îngreunat misiunea oamenilor legii.

În perioada 10-12 iulie 2020, polițiștii rutieri au desfășurat activități în scopul prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naționale, drumurile județene și în localități, precum și în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive și impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au constatat 16 infracțiuni și au aplicat 333 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor rutiere, 141 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reținute în vederea suspendării 47 de permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire și limitelor legale de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

Între ”performerii” trași pe dreapta de oamenii legii se regăsește un bărbat în vârstă de de 45 de ani, care se afla la volanul unui vehicul care circula pe strada Timișorii din Lugoj.

Acesta era sub influența băuturilor alcoolice deși era ora 18:25. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1.14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, pe numele său fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

În aceeași zi, dar la o oră târzie, 23:00, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au oprit pentru control, pe raza localității Bobda un autoturism, condus de un bărbat, de 30 de ani, care, de asemenea se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1.04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și acesta a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, fiind și el ”cadorisit” cu un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Cel mai ”șmecher” dintre toți s-a dovedit a fi un șofer de ”Merțan”, care nu doar că a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volanul bolidului, dar a mai consumat și droguri.

În plus, după ce oamenii legii l-au depistat ca fiind beat la volan cu o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat și drogat, tânărul șofer a devenit agresiv, ajungând chiar sa jignească polițiștii rutieri care încercau să-l convingă să lase mașina parcată la marginea drumului pentru a-i însoți la spital în vederea recoltării de probe biologice pentru a fi stabilite cu exactitate atât alcoolemia cât și testul de urina pentru consumul de substanțe interzise.

În săptămâna, care tocmai a început, polițiștii vor desfășura acțiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=dvHgzGuIT-I&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Poliția Rutieră Timiș a tăiat în carne vie

E greu de crezut că și azi mai sunt...

Dealer de canabis prins drogat la volan

Polițiștii Serviciului Rutier Timiș au acționat pe principalele artere...

Arsi la buzunar pentru nepurtarea mastii

Polițiștii din Timiș, alături de celelalte instituții cu atribuții...

Se lanseaza primul manual de educatie rutiera pentru copii

Asociația EDIT prin proiectul ,,Ora de Educație Rutieră”, inițiativă...

Peste 500 de sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri sâmbătă noaptea

Polițiștii Serviciului Rutier Timiș au organizat o acțiune pe...

Mort de beat la volan, a provocat un accident pe strada Iosif Vulcan din Timisoara

Accident de circulație, luni după-masă, pe strada Iosif Vulcan...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img