Poli-Unirea-Alba-Iulia-21

ACS Poli câştigă in-extremis la Târgu Mureş, în faţa FCM-ului, scor 2-1. Golurile bănăţenilor au fost marcate de Szekely în minutul 13, în timp ce golul victoriei a fost marcat de golgheterul Boldea în utlimele secunde ale partidei. Ca urmate a acestui rezultat, ardelenii au fost eliminaţi temporar din lupta pentru locurile promovabile, în timp ce Poli rămâne pe locul doi al seriei.

Prima deplasare a suporterilor ACS Poli Timişoara a adus cea de-a doua victorie „afară” pentru alb-negrii. Susţinuţi de câţiva fani din tribunele stadionului Trans Sil, din Târgu Mureş, bănăţenii au început meciul cu FCM aproape de la 1-0 pentru gazde, ardelenii marcând încă din minutul 4 prin Deaconescu. Neînvinşi pe propria arenă, jucătorii lui Isăilă, vâzându-se la conducere după numai câteva minute s-au retras spre propria poartă, iar asta avea să-i coste, Nanu centrând perfect pentru Szekely, care reia excelent, iar scorul devenea, din minutul 13, 1-1. Acesta avea să fie şi scorul pauzei, chiar dacă cele două formaţii nu au mai avut faze de gol, spectatorii au avut ocazia să vadă fotbal „fluent” pe arena mureşeană.

Reluarea meciului, după ieşirea de la cabine, a însemnat o scădere în ceera ce priveşte calitatea jocului, în mod deosebit în tabăra bănăţenilor, FCM-iştii având, nu o dată, şansa desprinderii pe tabela de marcaj. Beneficiind de o serie de lovituri libere, datorită unor faulturi comise de apărătorii alb-negrii în apropierea careului lui Kirev, mureşenii nu găsesc drumul spre gol, nici măcar atunci când în faţa porţii lui Kirev se afla Apostu, jucătorul celor de la Tg. Mureş fiind nimerit de şutul lui Precup, minge care, dacă nu era barată, intra în poarta bănăţenilor. Minutul 90 al meciului venea cu speranţe de obţinere a unui punct din partea oaspeţilor, ceea ce însemna destul de mutl în condiţiile în care ardelenii nu au „permis” niciunei echipei să plece de pe Trans Sil cu vreun punct în acest serzon. Minunea avea să se întâmple în minutul 90+4, ultimul de prelungire, Boldea, de la oaspeţi, aproape inexistent pe teren până atunci, s-a dovedit a fi eroul bănăţenilor, „Biciclistul” preluând iniţiativa cu mingea la picior, driblând pe rând fundaşii adverşi şi trimiţând în stil mare pe lângă nefericitul Abraham, iar Poli aduce încă trei puncte, păstrându-şi locul doi în clasament. După acest meci mureşenii au rămas pe locul patru în clasament, dar la o distanţă de patru puncte în spatele podiumului, elevii lui Isăilă acumulând 16 puncte, aceştia vând şi un meci mai puţin disputat.

FCM Târgu Mureş: Abraham, Vagner, Nicu (c), Deaconescu, Szilagyi, Stancu (’67 Hanca), Precup, Dan (’73 Dâlbea), Sfârlea, Bujor ş Huiban (’46 Apostu); Antrenor Daniel Isăilă.

ACS Poli Timişoara: Kirev, Nohai, Sakir, Şeroni, Marovic, Goge (’63 Dobricean), Trandu, Bălace (c), Nanu (’81 Artean), Boldea şi Szekely (’74 Boştină): Antrenor Vali Velcea.