Bilanțul polițiștilor din Timiș: 200 de amenzi pe zi. Vezi de ce au fost sancționați pietonii

0
577
amenzi

Începând din 8 decembrie și până ieri, 11 decembrie 2014, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Oamenii legii au aplicat 794 de sancţiuni contravenţionale, 369 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 118 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. În cadrul acestei acțiuni, polițiștii au sancţionat și 41 de pietoni.

Din rândul șoferilor au fost reţinute, în vederea suspendării, 64 de permise de conducere ale şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor şi vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire şi semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric. De asemenea, au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.

În zilele de weekend, poliţiştii vor desfăşura activităţi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Spune-ţi opinia civilizat!