ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Ca la nebuni! Fascinanta poveste de amor a țigăncii Denisa Căldăraș, între o sesiune de cumpărături și machiaj la Iulius Mall, supravegheată îndeaproape de inegalabilul subofițer Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Nu e nevoie de pix și nici de hârtie, ci de puțină atenție, pentru a pătrunde tainele și dedesubturile întregului scenariu hollywoodian. Și nici de vreo școală de (sub)ofițer de Direcție Generală Anticorupție (DGA) sau de vreun curs intensiv pe la Serviciul de Informații și Protecție Internă (SIPI). Nu trebuie nici măcar vreo funcție de inspector-șef de Poliție sau vreo caschetă de chestor! Asta pentru că, cel puțin în cazul subofițerului Raoul Iacob de la BIC, s-a demonstrat, deja, că totul funcționează după un tipar prestabilit, în care decorul și personajele principale sunt mereu aceleași, fără excepții: un dosar penal, un mediu social defavorizat și un rrom fără prea multă carte.

Intrăm direct în subiect! Denisa Căldăraș, o tânără de 21 de ani de etnie romă, originară din Blaj – Alba, a venit la Timișoara, în urmă cu câteva luni, după ce s-a îndrăgostit de un tânăr din comunitate, Simon Gimpli. Cei doi s-au cunoscut pe o rețea de socializare și chiar în primele zile ale anului în curs, țiganca a aflat că e însărcinată, veste care a adus cuplului o mare bucurie. Din păcate, liniștea nu a durat prea mult căci, pe data de 21 ianuarie a.c., din pricina unor chestiuni de natură personală, imputabile doar femeii, tânărul și-a invitat concubina să plece din locuința sa și să se întoarcă la viața de dinainte.

În acel moment, sub presiune psihică și disperată, simțindu-se abandonată, tânăra a făcut o mișcare bruscă: a dat fuga la Secția 3 Poliție Timișoara și a denunțat faptul că partenerul său de viață, Simon Gimpli, ar fi bătut-o și a alungat-o de la domiciliul conjugal. Mai mult, că este posesorul unei arme cu foc – pistol. Și aici, chiar în acest moment, a intrat în scenă agentul-șef Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale care, la solicitarea colegilor săi, a preluat cazul și a transportat-o pe reclamantă la Poliția Municipiului Timișoara (PMT). Acum, nici nu mai contează că de la sediul Secției 3 Poliție și până la sediul PMT, pe numele lui Simon Ghimpli s-a mai adăugat și săvârșirea unei infracțiuni de viol.

Cert e că, așa cum rezultă din probele atașate la finalul textului, atât video, cât și olografe – din păcate, unele secretizate datorită legii privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR) – rezultă că, odată ajunsă la sediul Biroului de Investigații Criminale, înainte de a da declarații oficiale, Denisa Căldăraș a realizat ce a făcut. Și a recunoscut că a mințit din disperare, doar ca să-și aducă iubitul înapoi și ca acesta să o ierte: Dl. Iacob era cu picioarele pe masă și îi dicta unui coleg de-al lui, Laurențiu, declarația mea. Când am auzit ce zice, am intervenit și i-am zis, din nou, că vreau să plec acasă, că nimic nu e adevărat. A început să țipe, să amenințe și de teamă am semnat 3 hârtii”. Una peste alta, dintr-un set de fotografii, Denisa Căldăraș l-a identificat pe colegul agentului Raoul Iacob, ca fiind ofițerul Laurențiu Țambriș.

Brațul legii

Și povestea abia acum începe căci, tot în data de 21 ianuarie 2023, după o întreagă retorică cu chestiuni de genul…nu știi cu cine te pui…Denisa Căldăraș a fost îmbarcată într-un Duster alb al IPJ Timiș și dusă, nu la Institutul de Medicină Legală, unde ar fi trebuit ca medicii să constate sau să infirme urmele violenței domestice, ci la Spitalul Municipal Timișoara – Clinicile Noi. Cert e că, așa cum rezultă din investigația voceatimisului.ro, bazată pe documente și imagini video, tânăra de 22 de ani a ajuns direct în UPU, la ora 18.08, cu autoturismul MAI – TM XX – ZBL. Foaia de intrare, înregistrată în sistem la 18.18, menționează că motivul declarat la prezentarea în serviciul de urgență a fost: heteroagresiune!

Așa că Denisa Căldăraș a fost examinată și medicii de la Clinicile Noi au constat, în primul rând, o sarcină de circa 4 săptămâni. Mai apoi, așa cum rezultă din probe certe, s-a certificat că heteroagresiunea, dacă a existat, a fost una absolut minoră. Totul, de la echimoze și până la politraumatismul cranio-cerebral, au fost marcate cu… gradul 1. La fel și cu violul care, conform documentelor, s-a transformat într-unul… oral!

Tot atunci, pe seara zilei de 21 ianuarie a.c, s-a mai întâmplat un lucru straniu: ”Dl. Iacob a vorbit cu o doamnă pe nume Camelia. Nu știu dacă era medic sau asistent, dar e sigur că se cunoșteau. Polițistul i-a cerut să-mi facă chiuretaj. Eu am început să plâng și am spus că nu doresc așa ceva. Doamna l-a întrebat dacă suntem rude, iar el a negat. I-a explicat că sunt majoră și că așa ceva nu se poate face fără acceptul meu. Nervos, m-a scos în curtea spitalului și mi-a indicat să urc într-o mașină roșie, care era deja acolo…”. Reporterii voceatimisului.ro, după verificări încrucișate, au ajuns la concluzia că asistenta UPU, M. Claudia, este… Camelia.

Între timp, Denisa Căldăraș a executat ordinul lui Raoul Iacob și s-a urcat în autoturism care, conform probelor, a pătruns în curtea interioară a Spitalului Municipal Timișoara, la ora 18,36. În Dacia Solenza o asteptau doi rromi: o femeie în vârstă de circa 40 de ani și un tânăr pe care l-a prezentat ca fiind nepotul ei. Și, din mărturii, țiganca a început să îi țină discursuri, cum că trebuie să asculte de agentul de poliție, că omul nu-i vrea decât binele și că ar fi frumos să nu-l supere, că va fi rău! Din investigații a rezultat că mașina în care a urcat Denisa Căldăraș, înmatriculată cu TM XX JKF, aparține rromului M. Jacob, cunoscut ca Nuțu Vadar. Mai mult, dintr-un set de fotografii, tânăra a recunoscut și pe unul dintre ceilalți doi țigani, care se aflau în autoturism, recte pe femeia de 40 de ani, pe care a identificat-o ca fiind Băița lui Baliso.

Din alte probe, obținute de reporterii voceatimisului.ro, după ce a părăsit curtea Spitalului Municipal Timișoara, autoturismul a făcut o oprire la o casă de schimb valutar de pe Bv. Eroilor de la Tisa, unde agentul Raoul Iacob a schimbat suma de 150 de euro. Ulterior, tot în seara zilei de 21 ianuarie 2023, echipajul mixt a făcut o ultimă oprire, la Pensiunea Timișoara, situată pe Bv. 16 decembrie 1989. Tot din probatoriu, întărit de declarații ale martorilor, a rezultat că în incinta locației, au pătruns 3 persoane: polițistul, țiganca și Denisa Căldăraș: Dl. Raoul Iacob m-a băgat într-o camera de la etaj (nr. 9) și i-a spus recepționierului să nu mă lase să ies și să nu imi dea acces la telefon, până a doua zi, când va veni să mă ia…”.

Doar că, după plecare angajatului MAI, Denisa Căldăraș a început să plângă, să implore și să strige că vrea să plece acasă. Speriat de urmări, tocmai pentru că o pensiune privată nu poate ține loc de arest al IPJ Timiș, însuși proprietarul locației i-a pus la dispoziție fetei telefonul personal și contul său privat de Facebook (ora 23.02), ca să-și poată suna soțul. După nici 15 minute, așa cum rezultă din probe, Simon Ghimpli a venit să-și recupereze iubita și a dus-o acasă, în cartierul Fratelia.

Scenografie pescărească

Povestea merge mult mai departe căci, a doua zi de dimineață, pe 22 ianuarie 2023, cum a ieșit pe ușa domiciliului conjugal, Denisa Căldăraș a fost așteptată de Duster-ul MAI, invitată de agentul Raoul Iacob ca să urce în mașină și transportată la sediul Poliției Municipiului Timișoara, unde a fost pusă să aștepte ore întregi, pe motiv că la adresa lui Simon Ghimpli urmează perchiziții. Chiar au și fost, dar de găsit, nu s-a găsit nici un pistol, ci s-a ridicat… un telefon!

Acum, martorii zic că, în aparat, tânărul ar fi avut niște fotografi cu scene fierbinți, alături de iubită. Ca să înțeleagă lumea de unde povestea cu violul… oral! Oricum, țiganca, în loc să fie lăsată să plece acasă, a fost dusă la Centrul social de urgență a persoanelor fără adăpost de pe strada Telegrafului, plasată în mansardă, pe o saltea, până a doua zi, în jur de ora 9.

Așa cum rezultă din scriptele instituției, la primire în centrul social, în dreptul numelui de Căldăraș Denisa apar câteva mențiuni interne: că a fost adusă de Poliția Națională, că nu are unde să doarmă, că a fost abuzată de concubin, că va rămâne cazată până a doua zi, când va fi recuperată de părinți. Doar că, tot din documente reiese că, pe data de 23 ianuarie a.c., tânăra a părăsit centrul, nu însoțită de părinți, ci de agentul-șef Raoul Iacob de la BIC care, în loc să o lase să plece, că doar nu era reținută, la bordul unui Uber, a dus-o… direct la Iulius Mall. Și, așa cum rezultă din probe, angajatul MAI i-a ales personal haine de la Zara de vreo 1.250 lei (blugi albastri, cămașă în dungi, adidași negri, palton gri) și i-a aranjat țigăncii, culmea, și o ședință de machiaj la Sephora.

Ca, în final, să o ducă pe Denisa Căldăraș… la masa de prânz: A chemat un taxi și i-a spus să ne ducă pe strada Craiovei. Asta am reținut. A fost un restaurant de pește…”. Ulterior, locația a fost identificată și confirmată ca fiind restauratul Sabres din Timișoara. După care, ca un adevărat lover-boy cu legitimație de MAI, după cum spune Denisa Căldăraș, Raoul Iacob a început asaltul final: Mi-a spus că sunt frumoasă, că trebuie să avortez, că sunt o proastă că stau cu un sărăntoc, când aș putea să fac foarte mulți bani și să văd lumea, că eu am nevoie de un bărbat ca el, unul care să mă respecte, să mă răsfețe, să îmi facă cadouri, să mă scoată-n lume și tot așa”.

Cireașa de pe tort a fost, așa cum rezultă tot din probe certe, dincolo de meniul fin și șampanie, sesiunea de fotografii din curtea interioară a restaurantului Sabres: I-am spus să mă lase să mă întorc acasă. Și când m-a luat de dimineață, și la mall și la restaurant. Nu am mâncat și nu am băut nimic. Pur și simplu, m-a scos în curtea interioară, mi-a pus paharul în mână și mi-a făcut poze. După care mi-a zis că i le trimite unei prietene bune din Elveția, că vrea să o facă geloasă… ”. Și nicio surpriză! La câteva minute după, prin videocall pe aplicația de Whatsapp, povestește Denisa Căldăraș, agentul-șef Raoul Iacob primește un apel: Era o domnișoară brunetă, frumoasă. Dl. Iacob a întors camera video spre mine, n-am văzut și ne-am prezentat. A zis că o cheamă tot Denisa”.

Și din mai multe fotografii, Denisa Căldăraș a identificat-o pe interlocutoarea sa din videocall ca fiind… Denisa Tîrziu, celebra studentă eminentă și fosta dragoste a polițistului de la BIC despre care voceatimisului.ro a scris că l-a iubit pe un elevețian, până la concurența sumei de 323.059 euro, chiar sub nasul subofițerului: Acolo a vrut să mă trimită, în Elveția. Mi-a și spus textual. Chiar și țiganca, când m-am urcat la ea în mașină, în curtea spitalului, a zis că dacă sunt deșteaptă și cu minte, mă trimite la fiica ei în Elveția, ca să aibă grijă de mine și o să am bani, numai să ascult de polițist”. În schimb, Denisa Târziu a infirmat varianta vehiculată de către Denisa Căldăraș și a precizat ca nu o cunoaște, că nu a vorbit cu ea vreodată și nici nu a văzut-o pe vreun apel video. E dispusă chiar sa meargă și la detectorul de minciuni!

Joc de rol

Un pic mai târziu, așa cum rezultă din probe, tot la Sabres, apar și părinții Denisei Căldăraș care, după un schimb de discuții private cu polițistul Raoul Iacob de la BIC (detaliile sunt în mărturia video), își iau fata și pleacă spre Blaj-Alba: Pe 26 ianuarie, a venit mama, m-a trezit și mi-a zis să mă îmbrac, că o să avem musafiri. După vreo jumătate de oră, au apărut domnii Raoul și Laurențiu cu același Duster alb. Am fost cu toții la masă și el m-a luat iar de-o parte. Mi-a zis din nou că trebuie să fac chiuretaj și că sunt o proastă că nu vreau să fac banii frumoși în străinătate. Pe seară, cei doi au plecat dar dl. Raoul m-a mai sunat de ziua mea, pe 1 februarie, ca să îmi zică la mulți ani”.

Cum se face cum nu, Denisa Căldăraș reușește, din nou, să fugă la Timișoara, în brațele lui Simon Ghimpli. Ba mai mult, în urmă cu vreo câteva zile, face și o plângere împotriva împotriva polițistului la unul dintre Parchetele locale și, prin avocați, anunță IPJ Timiș că dorește să-și retragă reclamația împotriva iubitului său. Alaltăieri dimineață, 20 februarie 2023, conform înțelegerii, acest lucru ar fi trebuit să se întâmple și, chiar dacă totul a decurs normal și firesc, de la intrarea pe poarta Poliției Municipiului Timișoara și până la ultimiul etaj, la BIC, alături de avocatul ales, Denisa Căldăraș a zis că nu mai retrage nimic: După 45 de minute a apărut avocatul, fără fată, și ne-a zis că a început să țipe pe acolo și că ea nu retrage nimic, că a fost violată, sechestrată, bătută și toate cele. Și a rămas la dl. Raoul Iacob…”.

Și, în dimineața zilei de 21 februarie a.c., la ora 0.36, de pe un cont de Facebook, din nou, Denisa Căldăraș îi scrie lui Simon Ghimpli un mesaj disperat și îl roagă să vină să o ia dintr-un centru social din județul Timiș:M-a adus aici Raoul pe forță. Am plâns, nu voiam să intru aici”. Ulterior, după prânz, fata reușeste să-și sune iubitul, care o și înregistrează: A spus că ne împușcă pe amândoi, dacă mă întorc la tine. Raoul a început să țipe la mine, a scos avocatul afară, a vorbit cu el ceva…eu nu știu ce… după care m-am trezit aici. Nu știu unde sunt”. Ca, pe seară, tot pe 21 februarie a.c., de pe un cont de Tik Tok, să-i scrie: Sunt în al doilea sat după Izvin, la un centru pentru copii. Mâine o să le spun că vreau să vin acasă și să mă lase, că mă ține cu forța”.

Cam asta e povestea! Așa că acum, la disperarea cu care Denisa Căldăraș, sub protecția IPJ Timiș, îl roagă pe Simon Ghimpli, de pe orice telefon îi cade-n mână, să o găsească și să o aducă acasă, ca tot tacâmul să fie complet, nu mai rămâne decât ca autoritățile să emită și un ordin de restricție pe numele tânărului. Tocmai pentru că, din probe, rezultă că țiganul și-a abuzat iubita… oral, sub amenințarea unui pistol care, de fapt, a fost un telefon. Restul, ține doar de Dumnezeu. Sigur, nu de Ministerul Afacerilor Interne și nici de ministrul Lucian Bode…

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

4 COMENTARII

  1. Anacronic genetic, fără reușită sociala acest vârcolac intrus în politia Romana, Cesare Lambroso, afirma o identitate lombo occipitala a unor nereușite genetice studiate de a lungul vremii. Se pare ca după 30 de ani de la ” revolutie” odată cu ” întrarea în fostul oras” Cosmopolit Timișoara aceste specii, au reușit adaptarea, acomodarea și metamorfozarea unor instincte, care contravin sinergiei materialului biologic continuand prin degradarea ecosistemului alăturat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore