Polițiștii timișeni ”încep” școala ALĂTURI de elevii din județ

- Advertisement -

Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Timiș, siguranţa elevilor şi a personalului didactic în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar şi în zona adiacentă acestora constituie una din condiţiile fundamentale pentru organizarea unui proces educaţional de calitate, performant.

În aceste condiții, luni, 14 septembrie 2015, odată cu demararea noului an școlar în România, 320 de poliţişti din județul Timiș vor acţiona în sistem integrat, pe raza județului, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar. Cei 264 de poliţişti de ordine publică, 32 de poliţişti de la rutieră şi 24 de la prevenire şi alte structuri, vor fi prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor, pentru ca noul an școlar să înceapă în linişte şi siguranţă.

Efectivele Poliţiei Române sunt în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.

”Pentru Poliţia Română, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, poliţiştii în parteneriat cu unităţile de învăţământ, cu reprezentanţii organizaţiilor de părinţi şi cu autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, vor continua să acţioneze pentru îmbunătăţirea siguranţei şcolare. De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventive-educative”, ne-au informat reprezentanții IPJ Timiș, care le urează tuturor elevilor mult succes în noul an şcolar.

Foto: Arhivă

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare