Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Ce se intampla la TVR? Nici membrii comisiilor nu mai stiu

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Ce se intampla la TVR? Nici membrii comisiilor nu mai stiu 1Situatia de la Televiziunea Romana este in continuare confuza, angajatii protesteaza, iar politicienii pomeniti ca evaluatori stiu doar ca au fost chemati, fara a li se da vreun detaliu despre testari sau concedieri.

In plus, acestia se impart intre cei care cred ca TVR ar trebui desfiintata si reinfiintata si cei care considera ca o eventuala insolventa a televiziunii ar fi o eroare care nu ar putea solutiona problemele.

TVR – „oameni adusi pe cumetrii, pile, interventii”

Deputatul PSDMadalin Voicu, membru in Comisia pentru cultura, arte si mijloace de informare in masa, din Camera Deputatilor, explica de ce televiziunea publica a ajuns in situatia din prezent.

„Sunt oameni care au impresia ca pot face o munca si ei de fapt nu o pot face. Sunt altii care au fost vaduviti sau dati la o parte, care probabil ca erau de buna calitate”, a declarat Madalin Voicu, pentru Ziare.com, completand ca, in perioada 2006-2012, „au capusat aceasta institutie, pentru ca au fost adusi pe diferite criterii – cumetrii, pile, interventii”.

Restructurarea TVR nu s-ar fi intamplat in comunism. Televiziunea trebuie desfiintata si reinfiintata

Social-democratul considera ca Televiziunea Romana trebuia reorganizata inca din anul 1990, „pentru ca sunt foarte multi oameni care plimba niste hartii fara sa aiba pur si simplu o activitate, in sensul ca nu pot demonstra pentru ce munca iau ei banii”.

Cu toate acestea, deputatul crede ca restructurarea este destul de dura si de grea, pentru ca unii angajati care n-au criterii de angajare vor spune ca raman pe drumuri si n-au cum sa-si plateasca cheltuielile sau imprumuturile, dar ca „suntem in democratie, daca eram in comunism nu se intampla chestia asta”.

Saftoiu, TVR: Plecarea lui Topescu si Voicu din comisii, o mare pierdere

„Eu am propus ca solutie desfiintarea institutiei, adica luand de la zero tot, incepand de la femei de serviciu si pana la presedintele televiziunii, pe criterii de profesionalism”, a afirmat Voicu, care a adaugat ca nu gaseste sustinere pentru aceasta idee.

„Ce sustinere sa gasesc? Ca ne aflam in Romania si asta ne omoara ficatii. Ce sa se intample in Romania, in Romania se intampla numai dezordine”, a spus Voicu.

Acesta este de parere ca televiziunea ar trebui sa se opreasca din activitate, pentru o perioada de o luna-doua, timp in care sa difuzeze filme, reportaje sau alte materiale deja filmate, pentru ca TVR „sa nu moara ca entitate”, si sa fie chemati oameni care „sa isi dea calitatea lor profesionala ca dovada a meritului pe care l-ar avea daca ar vrea sa se angajeze sau daca ar vrea sa ramana angajati”.

Concedierile, putin probabil sa aiba loc pana la sfarsitul anului

Parlamentarul PSD a explicat ca disponibilizarile vor veni dupa ce vor fi evaluati toti candidatii, dar ca interviurile si evaluarile ar putea sa nu aiba loc in acest an.

„Deocamdata, vad ca e rasmerita. In conditiile normale, ar trebui undeva pana la sfarsitul anului. Numai ca, tinand cont de perioada de campanie, mi-e greu sa cred ca vom avea timp pentru chestia asta. Oricum, nu dureaza mai mult de o zi tot interviul asta. Pe planul de concedieri, sunt undeva la 800 si ceva de oameni care vor trebui sa plece”, a declarat social-democratul.

Comisii speciale pentru desemnarea evaluatorilor

Madalin Voicu a precizat ca face parte din comisia de Selectioneri – care nu testeaza angajatii, ci evalueaza o alta comisie care urmeaza la randul ei sa examineze candidatii.

TVR: Calendarul concedierilor colective a fost decalat

„Eu m-am pus la dispozitia celor care au decis. Eu nu decid cine pleaca si cine ramane. Eu doar incerc sa fiu util, sa selectam niste oameni care, competenti fiind, ar trebui sa evalueze la randul lor pe acei care vor ramane sau vor pleca din televiziune. Daca dumnealor cred ca e nevoie de mine, bine, ca nici nu m-au intrebat cand m-au chemat in aceasta comisie.

E vorba de o comisie unde evaluam oamenii care la randul lor vor evalua cine ramane si cine pleaca sau ce soarta vor avea angajatii sau cei care se prezinta la concurs. Noi practic evaluam o alta comisie”, a mentionat deputatul, care a completat ca evaluarile comisiilor ar putea avea loc „undeva pana in data de 1 noiembrie sau dupa alegeri”.

Theodorescu: Nu stiu cand vor avea loc evaluarile si concedierile, nu stiu nimic

Fostul ministru al Culturii Razvan Theodorescu, membru in Comisiile Selectioneri si Contestatii, a sustinut la randul sau ca nu stie cand vor avea loc evaluarile si concedierile angajatilor TVR, fiind doar anuntat ca face parte din aceste organisme.

„Am fost anuntat, dar am inteles ca s-a amanat povestea. Am fost anuntat ca mi se aduc dosarele de la televiziune si dupa aceea am fost anuntat ca s-a amanat, din cauza grevei. Nu stiu cand va avea loc evaluarea, trebuia sa fie ieri (miercuri – n.red.) si s-a amanat. Nu stiu nimic, nu ma intrebati pe mine, habar nu am. Trebuia sa fiu in comisie, trebuia sa imi aduca toate astea si gata, n-au mai venit”, a spus Theodorescu, pentru Ziare.com.

Validarea lui Saftoiu in fruntea TVR, amanata – „Raman in TVR oameni nedemni”

Istoricul a precizat insa ca va ramane in comisie, pentru ca „tin la televiziune”. Fostul ministru a adaugat si ca interviurile si evaluarile vor testa calitatea profesionala a angajatilor.

„Oamenii se asteapta sa fie evaluata activitatea lor de profesionisti si din cate stiu sunt foarte multi profesionisti acolo, cu unii am colaborat”, ne-a mai declarat Razvan Theodorescu.

Problemele TVR: Managementul, politizarea lamentabila, legatura cu publicul

Politologul Cristian Pirvulescu considera ca principalele probleme ale Televiziunii Romane sunt cele de management, de viziune, dar si politizarea si nepastrarea legaturii cu publicul.

„Este evident ca este o problema de management, de viziune in ceea ce priveste rolul televiziunii publice, probabil ca si situatia concurentiala de pe piata a contribuit. Nu in ultimul rand, politizarea lamentabila a deciziei in interiorul TVR si in Consiliul de Administratie – toate au contribuit la acest blocaj. Televiziunea a acumulat datorii foarte mari. (…) Cred ca principala problema a televiziunii este aceea ca n-a reusit sa pastreze legatura cu publicul, ca l-a pierdut si de aici au fost generate toate celelalte probleme”, a spus Cristian Pirvulescu, pentru Ziare.com.

Protest la TVR – sute de angajati isi striga drepturile

Acesta a precizat ca fostul presedinte al TVR Valentin Nicolau a fost controversat din punct de vedere politic, dar „cu siguranta e un manager bun, pe cata vreme cei care i-au urmat nu au avut aceleasi calitati manageriale”.

„Iesirea nu este obligatoriu concediere in masa nenegociata si oarecum fortata. Dincolo de limitarea pierderilor, care sunt clare, indiscutabile, iti trebuiesc si strategii pentru a recupera ceea ce este de recuperat. Stiti ca solutiile acestea, gen austeritate, nu fac decat sa distruga o institutie. Fie ca vorbim de o firma, fie ca vorbim de o institutie publica, cum este televiziunea”, a explicat politologul.

Desfiintarea si reinfiintarea TVR – o eroare, nu este o solutie

Pirvulescu a afirmat ca o eventuala desfiintare a TVR, urmata de o reinfiintare, este „o eroare”, amintind insa ca a existat un raport al unor experti englezi, in urma cu 15 ani, in acest sens, care a fost reluat de presedintele Traian Basescu.

„Nu, nu este o solutie, genul asta de insolventa aplicat la TVR nu este o solutie. Vorbim aici despre un personal extraordinar, de oameni care nu pot sa fie pur si simplu pusi pe liber peste noapte. Trebuie gasite solutii inteligente la probleme de genul acesta.

In niciun caz nu cred in solutia asta, a disparitiei si a reaparitiei. Asta poate rezolva doar problema datoriilor acumulate. Nimeni nu poate garanta ca nu vor aparea noi datorii. Daca cultura de institutie si managementul vor fi aceleasi, oricare ar fi solutia, situatia va fi aceeasi in cativa ani”, crede politologul.

Haos in comisiile de evaluare la TVR: Pirvulescu s-a retras

Cristian Pirvulescu s-a retras din comisiile in care fusese cooptat in vederea evaluarii angajatilor TVR, acuzand lipsa de organizare si incertitudinea ce planeaza asupra intregii institutii.

„Nu (voi mai face parte din aceste comisii – n. red.). O sa ii notific. Vreau sa spun ca nu am primit nicio notificare oficiala. Eu am avut o conversatie telefonica. Deci eu n-am primit oficial o notificare, un e-mail, o scrisoare, o adresa prin care sa mi se notifice ca fac parte din aceasta comisie”, a precizat acesta, care a adaugat ca a fost doar invitat, prin telefon, sa faca parte din comisii, dupa care „lucrurile au ramas in suspensie”.

Politicieni USL printre cei care vor decide cine e concediat la TVR

Politologul facea parte initial din Comisiile Selectioneri si Contestatii, alaturi de nume precum Cristian Topescu, Madalin Voicu, Mircea Toader, Lucia Hossu Longin, Stere Gulea, Radu Gabrea sau Razvan Theodorescu. Comisiile au 12, respectiv 11 membri.

Comisiile urmeaza sa evalueze personalul TVR in vederea concedierii colective, in urma careia vor fi desfiintate 872 de posturi, aceasta fiind una dintre masurile ce vor fi luate in cadrul Programului de redresare economica a SRTv, votat in sedinta Consiliului de Administratie din 28 august.

www.ziare.com

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore