Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSportFlorin Mihoc - primul timişorean care comentează partidele de la Cupa Mondială....

Florin Mihoc – primul timişorean care comentează partidele de la Cupa Mondială. Aseară a „debutat” în Brazilia

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Florin Mihoc (foto, în stânga), moderatorul emisiunii „În prelungiri” de la TVR Timişoara, face parte din „lotul” deplasat de Televiziunea Română în Brazilia, acolo unde se desfăşoară, în această perioadă, Cupa Mondială (CM) de fotbal. Cinci jurnalişti TVR comentează de la faţa locului meciurile: Marian Olaianos, Emil Hossu Longin, Bogdan Tomulică, Dragoş Bocanaciu, şi timişoreanul Florin Mihoc.

Mihoc este primul timişorean din istoria televiziunii române, trimis la un Campionat Mondial, care are plăcerea şi, cel mai probabil, onoarea, să comenteze de la faţa locului cel mai mare spectacol al fotbalului la nivel mondial.

„Voi pleca spre Belo Horizonte pentru cea mai mare provocare profesională pe care o poţi trăi în această meserie, Cupa Mondială la fotbal… Doar la TVR 1. Primul hop pentru mine: Columbia-Grecia. Urmează mii de kilometri şi tot atâtea emoţii” a postat Florin, pe facebook, înainte de plecarea spre Brazilia, acolo de unde a şi comentat deja prima partidă.

„Debutul” comentatorului timişorean s-a produs sâmbătă seara, la partida dintre Columbia şi Grecia din Grupa C a CM Fotbal, meci în care fotbaliştii din America de Sud s-au impus cu scorul de 3-0 pe stadionul din Belo Horizonte – oraşul în care este cazat Mihoc.

„Hotelul în care suntem încartiruiţi la Belo Horizonte e într-o zonă centrală şi aparent liniştită a metropolei, care numără peste două milioane şi jumătate de suflete. Dintre care multe înghesuite în favele – locuinţe insalubre, fără acces auto sau măcar străzi pietruite”, spune timişoreanul într-o corespondenţă pentru TVR.

„Drumul spre stadion trece pe acolo, dar puţini se încumetă să ia la pas praful ce duce spre viaţa lor mizeră. Ambasada României te previne, de cum calci pe tărâm brazilian, că zona e riscantă şi că orice act eroic e pe proprie răspundere. E atâta poliţie pe străzi încât ai impresia că eşti în zonă de conflict. Par hotărâţi, dar relaxaţi şi adesea zâmbesc complezent din blindate, jeepuri ori de pe cai.

Din goana autocarului, spre „Estadio Mineirao” vezi doar galben, roşu şi albastru. Pentru o clipă, te trec fiorii… apoi desluşeşti, în autobuzele ticsite sau în staţiile aglomerate, mii de suporteri columbieni care au venit să vadă pe viu trupa lui Pekerman. Grecii sunt… cantitate neglijabilă. Ici-colo câte un pâlc izolat de fulare alb-albastre. La intrarea pe arenă e mai complicat ca la aeroport. Verificări amănunţite, scanere, controale. În mai puţin de două ceasuri, peste 50 000 de fani sunt pe scaunele lor. La fel şi noi. Facem probele tehnice, tragem cu coada ochiului la vedetele care comentează alături pentru alte televiziuni şi dăm mâna cu Roberto Carlos”, mai spune Mihoc – primul timişorean care comenteză partidele Cupei Mondiale de Fotbal, în istoria TVR!

1 COMENTARIU

  1. Mesaj pt televiziunea romana
    Va rog frumos sa nu il mai lasati pe acest Florin Mihoc sa mai comenteze meciuri, de fapt, va rog frumos sa il ascundeti bine ! Are o voce de iti vine sa arunci tv-ul pe geam, nu mai vorbesc de vocabular.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Poli vrea puncte pe terenul liderului Ligii 2, Sportul Snagov. Rachita: Le stiu slabiciunile

Ocupanta ultimului loc în clasamentul Ligii 2, Poli Timișoara vrea sa scoata cat mai...

Poli Timisoara: sase meciuri amicale programate inainte de reluarea sezonului

Clubul de fotbal Poli Timișoara are programate șase jocuri de verificare, până acum, în...

Poli Timisoara isi pastreaza antrenorul ”demis” si scumpeste pretul biletelor pentru meciul cu ASU

Divizionara secundă de fotbal, Poli Timișoara, a anunțat, astăzi, că își păstrează antrenor principal...