Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Cea mai bună veste pentru „pasionaţi”. Uruguayul se pregăteşte să legalizeze producţia, distribuţia şi consumul de marijuana

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

O decizie istorică se află pe agenda parlamentului din Uruguay, care trebuie să îşi exprime votul asupra legalizării cannabisului. Dacă actul va fi aprobat de ambele camere ale Legislativului, Uruguay va deveni prima ţară din lume care va reglementa producţia, distribuţia şi consumul de marijuana.

Potrivit actului legislativ, uruguayenii îşi vor putea cultiva singuri plante de cannabis, sau vor putea cumpăra marijuana direct de la farmacii. Va rămâne o singură restricţie: acces la marijuana vor avea numai adulţii înregistraţi într-o bază de date. Iniţiativa legislativă a stârnit deja vii controverse.

Proiectul a fost propus în 2012 de către preşedinţele ţării, Jose Mujica, un personaj pitoresc în lumea şefilor de stat. El a intrat în atenţia tuturor după ce a luat decizia surprinzătoare de a-şi dona 90 la sută din salariul prezidenţial unor asociaţii de caritate.

De altfel, Jose Mujica este cunoscut drept cel mai sărac preşedinte din lume. Trăieşte modest la o fermă, alături de soţia sa. Securitatea sa este minimă şi este asigurată de doi agenţi, care-l păzesc dintr-un autoturism parcat peste drum de umila sa locuinţă.

Liderul uruguayan speră ca prin această lege să limiteze puterea cartelurilor de droguri şi să adune bani la bugetul de stat.

Comerţul ilegal cu marijuana în Uruguay este evaluat la 75 de milioane de dolari pe an. Mai multe state din America Centrală, printre care Guatemala şi Costa Rica, vor să ia aceeaşi măsură.

 

 
Sursa:digi24.ro, foto:intellihub.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare