ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Consilierul local Petrică Folică: Ceea ce este bun pentru timişoreni, nu este bun pentru tovarăşul Sorin Grindeanu

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Afirmaţiile tovarăşului Grindeanu şi ale ziaristului pe care îl citează sunt mincinoase şi calomnioase, nu sunt bazate pe nimic real sau concret. Dacă tot vrea să facă acuzaţii, tovarăşul Grindeanu să nu arunce responsabilitaea pe un ziarist proaspăt angajat. Tovarăşul Grindeanu să aducă dovezi că eu aş fi luat măcar 1 ban pentru staţia de purificare a aerului şi eu îmi dau demisia din Consiliul Local, iar dacă nu poate dovedi atunci să îşi dea el demisia din Parlament pentru că dezinformează cetăţenii.

Aglomerarea urbană Timişoara s-a confruntat din anul 2010 cu efectele declanşării de către Comisia Europeană a procedurii de infrigement pentru calitatea deficitară a aerului prin depăşirea concentraţiei admise de particule în suspensie cu diametrul mai mic de 10 microni (PM10). Aceste pulberi sunt inhalabile, trec prin nas şi gât, iar particulele cu diametrul mai mic de 2,5 microni pătrund în alveolele pulmonare provocand locuitorilor inflamaţii şi intoxicări, boli respiratorii, inclusiv cancer pulmonar, afecţiuni cardiovasculare şi moarte prematură. Legislația europeană impune statelor membre UE să limiteze expunerea cetățenilor la particulele din aer cunoscute sub numele de PM10, considerate dăunătoare pentru sănătate şi cauză de decese premature.

Conform datelor prezentate de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş, calitatea aerului în Timişoara era deficitară; în ultimele 3 luni ale anului 2013, 12 buletine au raportat un indice de calitate a aerulului rău şi foarte rău în anumite zone ale oraşului. În multe aglomerări urbane din Europa se utilizează un sistem inovativ de filtrare ce purifică aerul. În calitate de consilier local din partea PP-DD, în 28 ianuarie 2014, pentru a contribui la rezolvarea problemei poluării aerului în Timişoara, am propus un proiect de hotarâre în consiliul local privind achiziţionarea a 4 staţii de purificare a aerului pentru oraş. Conform legii, proiectul a fost supus votului în sedinţa de Consiliu Local şi a fost aprobat inclusiv de unii membri ai PSD, în urma votului fiind hotărâtă achiziţionarea de către Primăria Municipiului Timişoara a unei singure staţii de purificare a aerului pentru oraş.

Beneficiarii acestui proiect sunt cetăţenii Timişoarei, care merită să respire un aer curat şi să fie protejaţi de bolile grave respiratorii şi cardiovasculare care pot fi cauzate de poluarea aerului. Aşa cum afirmat şi la inaugurarea staţiei eu am propus acest proiect inovator folosit şi în alte ţări pentru a îndepărta poluaţii atmosferici, însă nu am avut niciun beneficiu personal. Conform legii, consilierii locali propun proiecte care sunt supuse votului în Consiliul Local, fapt pe care l-am făcut şi eu. Nu m-am ocupat niciodată de organizarea de achiziţii, ca şi consilier local nu am astfel de atribuţii. Caietul de sarcini, organizarea licitaţiei şi achiziţia au fost realizate de către Departamentul de Mediu al Primăriei şi de către  Biroul de Achiziţii al Primăriei.

Această procedură legală ar trebui să fie bine cunoscută de fostul viceprimar Grindeanu sau poate reprezentanţii PSD din Primaria Municipiului Timişoara sunt obisnuiţi să procedeze în alt mod. Poate cu acestă ocazie preşedintele PSD Timişoara, Sorin Grindeanu, ne lămureşte de ce subordonatul său, viceprimarul Traian Stoia, şi grupul PSD din Consiliul Local au încercat vânzarea către PSD la un preţ mult subevaluat (99 000 euro) a unui imobil important din patrimoniului Municipiului Timişoara, imobil apoi reevaluat la 700 000 de euro.

Aş mai menţiona că timişorenii sunt dezamăgiţi că în campania electorală din 2012, Sorin Grindeanu s-a folosit de un proiect umanitar pentru copii, promiţând că va construi un Spital de Pediatrie în valoare de 15 milioane de euro, însă nu şi-a onorat promisiunea. Sorin Grindeanu a fost viceprimar în perioada 2008-2012, timp în care municipiul Timişoara a rămas mult în urma altor oraşe din vestul ţării, însă averea lui personală a sporit considerabil. În 2014, deputatul Sorin Grindeanu a servit interesul “public” prin următoarele realizări: tatal său şi cumnata sa au fost numiţi Şefi ai Inspectoratelor Şcolare Generale din judeţul Caraş Severin şi, respectiv, din Timiş.

Personal nu am nici un beneficiu din acest proiect de combare a poluării aerului, doar mi-am făcut datoria de a încerca să protejez sănătatea timişorenilor şi de a preveni sancţiunile din partea Comisiei Europene pentru că în cazul finalizării procedurii de infringement penalităţile pentru municipiul Timişoara se ridicau la peste 35 000 euro/zi până la rezolvarea poluării.

Mai jos puteţi vedea câteva buletine de calitate a aerului.

[dg]

 

 

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore