Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Centru Intermodal la Sânandrei?

- Advertisement -

Varianta-surpriza, care ar putea tulbura interesele unor mai-mari ai judeţului, apare la propunerea deputatului Adrian Diaconu. Suspiciunea unor interese imobiliare atât în privinţa locaţiei de la Recas, cât şi în a celei de la Remetea Mare a făcut în mai multe rânduri valuri în presă.

Interpelare la Sova

Diaconu a sesizat potenţialul amplasamentului din colegiul care l-a trimis în Parlament şi nu a rămas cu mâinile în sân. Deputatul timişean a înaintat marţi o interpelare în acest sens ministrului Transporturilor, Dan Sova şi i-a solicitat un răspuns în scris. Adrian Diaconu i-a adus la cunoştinţă această variantă şi lui Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, prezent astăzi la Timişoara. Locaţia de la Sânandrei se află în apropiere de Triajul Timişoara Ronat, de autostrada Timisoara-Arad dar şi de Centura Nord, prin care accesul este unul facil şi la Aeroportul Internaţional Timişoara.

O variantă aproape… gata!

Investiţiile de pe amplasamentul de 150 de hectare aflate în parcul industrial au adus în stadiu avansat de finalizare elemente de infrastructură mai mult decât bine-venite pentru un centru intermodal de mărfuri. Aici se află deja o clădire administrativă de două mii de metri pătraţi, o parcare de trei sute de locuri, patru kilometri de drumuri interioare de acces betonate, trei hale de 22 000 de metri pătraţi, o platformă betonată de un hectar şi alte 20 de hectare de platformă pietruită. În amplasament este deja asigurată alimentarea cu gaz (2000 mc/oră), curent electric (6 linii a câte 12,5 MW), apa din foraje proprii şi canalizare, iar locaţia dispune şi de un turn pentru antene şi o reţea de fibră optică.

„Se poate câştiga timp, se pot economisi şi bani”

Contactat telefonic, deputatul Adrian Diaconu ne-a declarat: „Nu ştiu de ce nu s-a gândit nimeni până acum la această variantă, era sub privirile tuturor. Se poate câştiga şi timp, se pot economisi şi bani, pentru că sunt convins că specialiştii ministerului pot negocia un preţ mai bun decât sumele vehiculate până acum pentru realizarea de la zero a unui astfel de centru. E doar o propunere, aştept analiza şi răspunsul de la minister. Cred că important este ca într-un timp cât mai scurt să avem un astfel de centru, care înseamnă dezvoltare, impozite şi salarii”. Întrebat dacă are vreun interes în zonă, deputatul timişean ne-a răspuns: „Sigur că da! Sânandreiul se află în colegiul care m-a trimis în Parlament! Şi în judeţul Timiş! Dincolo de asta, nu am niciun interes. Primarul Sânandreiului e de la PSD, oamenii care au investit acolo sunt, din câte ştiu, apropiaţi ai aceleiaşi formaţiuni”.

sursa foto: timpolis.ro

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore