Centrul Intermodal de la Remetea Mare va fi ridicat cu fonduri europene din exercițiul financiar 2014-2020. Cum se va obține terenul VIDEO

- Advertisement -

După mai mult de o oră de ”negocieri” în plenul Consiliului Județean Timiș, consilierii au votat în unanimitate pentru aprobarea continuării proiectului de construire a Centrului Intermodal de la Remetea Mare, chiar dacă finanțarea pentru acest obiectiv a fost pierdută pe exercițiul financiar 2007-2013 a fondurilor provenite de la Uniunea Europeană, obiectivul fiind imposibil de realizat în termenul rămas pentru predarea lucrărilor unor proiecte eligibile pe această perioadă.

Centrul Intermodal va fi totuși realizat pe fonduri europene, dar pe exercițiul financiar 2014-2020, afirmă președintele CJ Timiș, Titu Bojin. ”S-a hotărât că mergem mai departe cu proiectul. Vom intra pe un nou ciclu de finanțare, 2014-2020. Ni se cer niște documnete prin care să ne asumăm respunsabilitatea că vom continua proiectul și că nu e doar o problemă de moment, iar în aceste condiții mă bucur că a fost aprobată în unanimitate continuarea proiectului” a explicat președintele CJ Timiș, la fnalul plenului de ieri.

Prin ce metodă va fi pus terenul la dispoziție, rămâne de văzut, afirmă Bojin, existând două posibilități: prin cumpărare, sau prin expropiere. Vezi mai multe în înregistrarea video de mai jos, unde președintele Consiliului Județean Timiș explică și cine va fi lider de proiect în cadrul Centrului Intermodal ce urmează să fie cosntruit la Remetea Mare.

[responsive_youtube

[responsive_youtube

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Cod galben de vânt, în Timiş! Sunt aşteptate şi ploi însemnate cantitativ

Meteorologii au emis miercuri un cod galben de vânt...

Bani de la UE, pentru producerea vaccinului gripal tetravalent la Institutul Cantacuzino

Guvernul pregătește un proiect european din fonduri nerambursabile pentru...

E OFICIAL! Timisoara primeste finantare europeana pentru 21 de tramvaie NOI!

Unul dintre proiectele cu finanțare europeană aflate pe lista...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img