„Christmas Show” – spectacol cu cai şi călăreţi la Manej Timişoara, în weekend

- Advertisement -

„Christmas Show” se va derula sâmbătă şi duminică (7 şi 8 decembrie 2013), în intervalul orar 12:00 – 17:00 în prima zi de concurs, respectiv 11:00 – 16:00 în ziua cu numărul doi.

Concursul este destinat călăreţilor amatori şi profesioniști din partea de Vest a ţării, membri ai cluburilor sportive de specialitate. Sunt aşteptaţi să participe aproximativ 25 de cupluri jocheu – cal.

În ambele zile vor avea loc câte petru probe de nivel, obstacolele folosite în concurs având înălţimea de: 90 cm, 100 cm şi 110 cm, existând şi o probă în oglindă pentru copii. În ultima zi a „Christmas Show”, câştigătorii fiecărui nivel vor fi premiaţi cu câte 550 lei, iar copiii vor primi premii în obiecte. Cea mai interesantă probă o constituie cea cu numărul 8, proba specială intitulată Horse & Bike, în care călăreţul trebuie să parcurgă contra-cronometru jumătate din traseu, sărind peste obstacole cu calul, apoi va folosi o bicicletă, pentru un parcurs printre jaloane.

”Anul acesta, Moş Crăciun ajunge mai repede în Timişoara: vine călare pe cal în acest weekend. Organizăm pentru prima oară în aproape 17 ani un spectacol dedicat Sărbătorilor de Iarnă, din dorinţa de a continua evenimentele ecvestre frumoase destinate publicului timişorean. Un alt element inedit este dat de această probă specială, Horse & Bike, o probă unică în ţară, concepută şi promovată de mine. Motivaţia creării ei este simplă: călăreţii sunt oameni activi, în formă, iar o astfel de probă le va scoate în evidenţă spiritul competitiv şi forţa fizică. Pe lângă probele concursului în sine, pregătim şi alte surprize pentru spectatorii noştri, în special pentru cei mici” a declarat Vadim Iavorovski, antrenor în cadrul Manejului din Timişoara, preşedinte al Comisiei Naţionale de Arbitri şi organizator al evenimentului „Christmas Show”.

Acesul publicului larg este liber în ambele zile de concurs tuturor iubitorilor de cai.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Anturaj select! Președintele CJ Timiș, prins între interlopii Bebe Sabie și Adrian Corduneanu

Și azi totul este, nu despre capacitățile manageriale ale...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

Primarul Dominic Fritz a încălcat legea rutieră direct din șaua bicicletei

Pentru că românul s-a născut poet și știe, pe...

Arunci gunoi pe jos, parchezi masina sau intri cu bicicleta pe interzis? AMENDA!

În ultima săptămână, polițiștii locali din Timișoara au aplicat...

Copil de sase ani disparut de acasa, gasit in timp ce se distra in centrul orasului

Ore de disperare pentru părinții unui copil din Timișoara....

Din aceeași categorie

Categorii Populare